Virtuaaliluokkaan VR-laseilla mistä päin maailmaa tahansa – uusi oppimisalusta mullistaa opiskelun ja koulutusviennin

Tiistaina 16.6. julkistetaan uudenlainen digitaalinen Virtual Reality (VR) -oppimisalusta, joka mahdollistaa opiskelun virtuaalisessa ympäristössä mistä päin maailmaa tahansa. Oppimisalusta mahdollistaa koulutuksen ilman fyysistä kosketusta tai altistusta. Koronatilanteessa tämä luo koulutusviennille ainutlaatuisia mahdollisuuksia Suomesta ulkomaille.

VR-oppimisalusta on kehitetty Kansainvälistyvät kouluttajat -hankkeen puitteissa yhteistyönä Start North -yhteisön, teknologiayritys Glue Collaborationin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Kouvolan seudun ammattiopisto KSAOn ja Aikuiskoulutus Taitajan kanssa. Hanke on saanut Uudenmaan liiton kautta Euroopan aluekehitysrahaston osarahoitusta. Lisäksi kehitystyöhön ovat osallistuneet Nokia, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Oulun yliopisto.

Alusta julkistetaan osana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kansainvälistyvät kouluttajat -seminaaria.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan virtuaaliseen oppimisalustaan online-tilaisuudessa tiistaina 16.6. klo 13-14.  Tilaisuuteen voi osallistua ilmoittautumalla 16.6 klo 12 mennessä linkistä https://www.lyyti.in/VR_oppimisalustan_julkistus

Lisätietoja seminaarista:

Virtuaaliluokka toimii kuten fyysinen luokkahuone

VR-teknologia tarkoittaa simuloitua käyttäjäkokemusta. Uuden alustan kautta opiskelija voi tulla kolmiulotteisen virtuaaliluokkaan omilla VR-laseillaan paikasta riippumatta. Opiskelijat ja opettaja toimivat luokassa avatar-tyyppisillä hahmoilla ja kokevat äänet ja liikkeet aivan kuten fyysisessä luokkatilassa. Virtuaaliluokassa ovat käytössä samat opetusvälineet kuin fyysisessä luokassa.

Lisäksi luokassa voidaan luoda ja käsitellä kolmiulotteisia virtuaalisia hahmoja ja esineitä. Tämä auttaa asioiden oppimisessa ja uudenlaisten asioiden luomisessa. VR-oppimisalustan ansiosta koulutus voidaan toteuttaa ilman fyysistä kosketusta tai altistusta ja se on myös innovatiivinen tuote koulutusvientiin, kun perinteiset ansaintamallit ovat olleet haavoittuvaisia pandemian tai muiden odottamattomien riskien edessä.