Talotekniikan työelämäpäivää vietettiin torstaina UK44:ssa

KSAO Talotekniikan osastolla vietettiin torstaina 12.8. klo 8.15 – 13.00  lvi/sähkön yhteistä työelämäpäivää. Aamupäivän aikana keskityttiin terveyteen ja työturvallisuuteen sekä kuultiin työelämän edustajia ja nuorisotyön asiantuntijaa Rakennusliitosta.

Joni Erolainen Kouvolan fysiotraining Oy:stä kävi kertomassa työergonomiasta ja työhyvinvoinnista ja Würth Oy:stä Johan Lehtonen piti luennon koko ryhmälle. Wurthin väellä oli esillä myös paikan päälle tuotuja henkilösuojaimia, kypäriä, kenkiä yms., joihin opiskelijat pääsivät tutustumaan Matti Rantalaisen ja Juho Setälän opastuksella.

Työelämän terveiset kävi tuomassa Anssi Lilja ja Joni Luoma R.A Wickholm Oy:stä. Rakennusliitto ry:tä edusti Karri Korpi.

Sähköpuolen aloitaville opiskelijoille kävi puhumassa Jukka Naukkarinen. Jukka on kokenut sähköalan ammattilainen ja yrittäjä (Sähköpalvelut Jukka Naukkarinen Ky/Kouvola). Hänen käsittelemänsä aihe sisälsikin alan lisäksi nimenomaan tietoa yrittäjyyttä. Jukan yrityksessä on viimeisen 20 vuoden aikana ollut 80 opiskelijaa työelämäjaksoilla. Lisäksi viimeisen 10 vuoden aikana mukana on ollut myös kansaínvälisessä vaihdossa olevia ulkomaalaisia opiskelijoita. KSAOlle Jukka Naukkarinen on ollut luotettava kumppani, jonka kanssa on tehty yhteistyötä monella rintamalla. Kuriositeettina mainittakoon, että Jukka on valittu vuonna 2019 Ummeljoella myös viralliseksi  XV:ksi kylähulluksi.

Lisätietoja. Pekka Kurko, puh. 020 615 8187