Ruokahävikkiviikko näkyi tänään KSAOssa

Hävikkiruokapäivää vietetään KSAOssa tänään 14.9.. Se kuuluu osana Kuluttaja-lehden Hävikkiviikkoa, jota vietetään 13.-19.9.2021. Utinkatu 44:ssa ja 85:ssa asian tiimoilta kampanjoitiin näkyvästi. KSAO osallistuu Hävikkiviikkoon toteuttamalla ruokahävikkipäivän teemalla ”Tähteellistä asiaa ruokahävikistä”. Outi Kailio KSAOsta antoi infopisteellä tietoa aiheesta. Asia kyllä kiinnosti opiskelijoita, joista osa jopa pysähtyi pisteelle aiheesta jutustelemaan.

Suurin hävikin aiheuttaja ravitsemuspalveluissa on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa tai valmistettu sitä varten. Lisäksi hävikkiä syntyy ruokailijoiden lautastähteenä ja ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä. Myös asiakkaalla on oma vastuunsa: ruokaa tulee ottaa lautaselle vain sen verran, kun oikeasti jaksaa syödä. Ruokahävikkipäivän aikana halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Ruokahävikkipäivän aikana on UK44:n ruokasalissa klo 10–13 esillä tietoa ruokahävikistä, sen taloudellisista ja ekologisista vaikutuksista sekä hävikkiruoan hyödyntämisestä.

Samalla käynnistyy UK44:ssa kokeilu (ajalla 13.9.-8.10.2021), jossa linjastossa tarjolla ollutta ylijäämäruokaa voi ostaa heti viimeisen ruokailun jälkeen sekä klo 13.45–14.00 välisenä aikana. Ruokaa voi ostaa 0,5 l:n (1,50 €) tai 1 l:n rasiaan (3,00 €).

Outi Kailio Utinkatu 44 toimipisteessä.

Myös UK85:ssa, KO65:ssa sekä TI5:ssa on teemapäivän ja -viikon aikana esillä Hävikkiviikon kampanjamateriaalia.  Linjastossa ollutta ylijäämäruokaa voi ostaa myö sUK85:ssa sekä KO65:ssa viimeisen ruokailuvuoron jälkeen.

Lisätietoja: Outi Kailio