Pelit ja pelillisyys aikamme ilmiönä -luentosarja

Puhujina ilmaispelejä tutkinut FT Kati Alha sekä nuorten pelaamista ja pelikasvatusta tutkinut KT Mikko Meriläinen Tampereen Yliopiston Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksiköstä.

Ilmaispelit ovat mullistaneet pelialan. Fortniten, Candy Crush Sagan, Pokémon GO:n ja League of Legendsin kaltaiset menestystarinat eivät ole vain suosittuja, vaan jo selkeästi kertamaksullisia pelejä pelatumpia ja tuottavampia. Samalla ilmaispelit ovat kohdanneet voimakasta vastustusta, ja ne ovat herättäneet keskustelua niin pelien eettisyydestä kuin siitä, millaisia hyvien pelien tulisi olla. Kati Alhan luennolla käydään läpi ilmaispelien nousua ja sen merkityksiä, ja pohditaan, ovatko pelit ja pelaaminen muuttuneet sen myötä lopullisesti.

Mikko Meriläinen tarkastelee luennollaan pelisivistystä ja pelikasvatusta: miksi lasten ja nuorten pelaamisen monipuolinen käsittely on tärkeää ja miksi rajoittaminen ei riitä pelikasvatukseksi?

Ensimmäinen luento keskiviikkona 16.3.2022 klo 17.30 – 19.00 Xamkin Kasarminmäen kampuksella auditoriossa, tilaisuus striimataan.

Luennon striimilinkki: https://youtu.be/IyCb8_T9uAw

Koko sarja: https://www.capitalgameart.fi/…/14/pelitaiteen-luentosarja/