NEWLOG kutsui työelämän edustajat sekä yhteistyökumppanit lounastreffeille Tiilitielle

Perjantaina 10.9. klo 10.30-12.30 järjestetyn tapahtuman tavoitteena on helpottaa opiskelijoiden työelämään siirtymistä ja syventää yhteistyötä oppilaitoksen ja työelämän välillä. Tapahtuma toteutettiin osana Newlog-hanketta. Hankkeella tavoitellaan ratkaisua logistiikka-alan voimakkaaseen murrokseen. Kasvu- ja rakennemuutoksiin kehitetään uudenlaisia toimintatapoja työllistämisen varmistamiseksi koulutusten avulla. Hankkeessa on tarkoitus vahvistaa osaamista ja tuoda valmiuksia muuttuviin työtehtäviin logistiikan eri toiminta-alueilla. Lisäksi alan työnkuvat ovat muuttuneet huomattavasti aiemmasta. Tähän tarvitaan laadukasta ja osuvaa koulutustarjontaa, jossa kyetään huomioimaan digitaalisuuden tuomat haasteet.

Tapahtumapäivänä kuultiin eri sidosryhmien ja yhteistyökumppanien esittelyjä ja niiden lomassa nautittiin kevyt lounasbuffee. Paikalla oli edustajat myös Hyriasta ja Variasta, jotka ovat KSAOn lisäksi mukana hanketoteuttajina.

Hankekumppaneita Variasta ja Hyriasta.
Jouni Suur-Nuuja UPM:stä ja Marja Valkama KSAOsta.

– UPM Kymi on Kouvolan Kuusankoskella sijaitseva tehdasintegraatti. Kymijoen rannalla olevalla Kuusanniemen tehdasalueella toimivat UPM Kymin paperitehdas ja sellutehdas. Jouni Suur-Nuuja kertoi työskentelevänsä integraatin ostovarastolla. Sitä kautta käsitellääne kaikki tehtaalle tulevat varaosat. Työhön kuuluu esimerkiksi perinteistä varastotyötä, kuten hyllyttämistä ja inventointia. Myös erinäisten ongelmien selvittely on tullut tutuksi, jos esimerkiksi rahtikirjassa ei ole tarpeeksi tietoa lähetyksestä. Jouniopiskeli itse 10 vuotta sitten KSAOlla ja kertoi saaneesta sieltä logistiikan perustutkinnon paperit. Mielenkiintoista nähdä kuinka opetus on muuttunut tässä ajassa, Jouni ihmetteli!

Kari Kalliokoski Parik-säätiöltä.
Marko Sorvo

Marko Sorvo edusti paikalla Auramaa-yhtiötä, joka on perinteikäs suomalainen perheyritys.
– Yritys on erikoistunut kotimaan maantiekuljetuksiin ja niihin lisäarvoa tuottaviin palveluihin. Konsernin emoyhtiönä toimii Kuljetusliike Y. Auramaa Oy. Toimimme osana Kaukokiito-ketjua. Kaukokiidon laaja terminaali- ja linjaverkosto mahdollistaa nopeat ja kustannustehokkaat kuljetukset kaikkialle Suomeen. Meillä on moderni ja monipuolinen kuljetuskalusto, jonka avulla pystymme vastaamaan asiakkaiden kuljetustarpeisiin kappaletavarasta elintarvikkeisiin ja raskaan teollisuuden tuotteisiin. Kuljetuspalveluiden lisäksi tarjoamme asiakkaillemme erilaisia varastointi- ja logistiikkapalveluita. Vuosien saatossa olemme kasvaneet yhdeksi maamme suurimmista toimijoista kuljetusalalla. Tällä hetkellä Auramaa Logistiikka toimii 13 eri paikkakunnalla työllistäen yli 700 logistiikka-alan ammattilaista. Meillä on 140 omaa ajoneuvoa, joiden lisäksi 150 vakituista sopimusliikennöitsijää. Kymenlaaksossa terminaalimme sijaitsee Kouvolan Katajaharjussa. Olemme kiinnostuneita tarjoamaan opiskelijoille harjoittelupaikkoja, niin terminaalissa kuin yhdistelmäajoneuvokuljettajankin tehtävissä, kertoi Sorvo esittelyssään.

Mika Honkanen

Logistiikka-alan yrittäjä Mika Honkanen kertoi, että he vastaavat suurimmasta osasta Kouvolan logistiikka terminaalien miehityksestä. Asiakkaitamme on Schenker sekä Steveco. Heillä myös on jakeluauto toimintaa. Yhtiö on toiminut kohta 30 vuotta ja nykyisellään työllistetään 100 logistiikka-alan ammattilaista.

Sää suosi myös ulkotapahtuvaa toiminaa. Opettaja Mikko Vuokoski jakoi kesän viimeisiä grillimakkaroita halukkaille ja ainkin opiskelijoille näytti maistuvan.