KSAOlle jättipotti – yli 200 000 euroa opiskelijoiden ja henkilökunnan ulkomaan vaihtoon

Ennätyspotti EU:n Erasmus-rahaa KSAOlle

Kouvolan seudun ammattiopisto on saanut 202 547 euroa EU:n Erasmus+ -liikkuvuusrahaa opiskelijoiden ja henkilökunnan ulkomaan vaihtojaksoja varten. Summa on suurin koskaan.

Rahoituksen avulla 130 opiskelijaa ja henkilöstön edustajaa pääsee hankkimaan uutta osaamista toisesta EU-maasta. Liikkuvuusrahan myönsi opetushallitus.

Työelämä muuttuu koko ajan kansainvälisemmäksi. Yritykset tarvitsevat entistä enemmän työntekijöitä, joilla on taitoja työskennellä useista eri kansallisuuksista tulevien työtoverien kanssa. Ulkomaanjaksollaan KSAO:n opiskelijat oppivat työskentelemään monikulttuurisessa työympäristössä ja tuovat taitonsa mukanaan Kouvolan alueen työpaikoille.

Erasmus+ -apurahan rahoituksella 100 Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijaa pääsee suorittamaan 3-12 viikon vaihtojakson toisessa EU-maassa. Vaihtojaksot ovat osa opiskelijan opintoja. Erasmus+ -apuraha kattaa matka- ja majoituskulut. Lisäksi KSAO välittää opiskelijoille William ja Ester Otsakorven säätiön apurahan 120€/vko, joten ulkomaanjakso ei käytännössä aiheuta opiskelijalle ylimääräisiä kuluja. Vaihtojaksojen järjestelyistä vastaavat KSAO ja ulkomainen yhteistyökumppani. Ulkomaan vaihtojaksot ja rahoitukset ovat kaikkien opiskelijoiden käytettävissä, myös aikuisopiskelijat voivat hakea vaihtoon.

KSAOn henkilöstön edustajat ohjaavat opiskelijoita ulkomaanjaksoilla ja näkevät, kuinka ammatillinen koulutus toteutetaan toisessa EU-maassa.

KSAO on aktiivinen kansainvälinen toimija
Kouvolan seudun ammattiopistossa on ollut jo pitkään aktiivista kansainvälisyystoimintaa. Se on palkittu laadukkaan Erasmus+ -liikkuvuuden Mobility Charterilla, joka takaa toiminnan rahoituksen vuoteen 2021 saakka. Joka vuosi 100-120 opiskelijaa ja henkilöstön edustajaa suorittaa vaihtojakson ulkomailla.

KSAO osallistuu alakohtaisiin kansainvälisiin kehittämishankkeisiin, joissa yhdessä partnerimaiden kanssa kehitetään ammatilliselle koulutukselle uusia yhteisiä opetusmateriaaleja ja oppimisympäristöjä. Hankkeet ovat EU-rahoitteisia.

KSAO koordinoi OPH:n ammatillisten oppilaitosten Venäjä-verkoston toimintaa, johon kuuluu 18 suomalaista ammatillista oppilaitosta. Verkosto järjestää suomalaisten opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumis- ja vaihtojaksot Venäjälle. KSAO osallistuu myös Japani- ja Intia -verkostojen toimintaan. KSAOn opiskelijoilla ja henkilöstöllä on mahdollisuus hakeutua vaihtojaksoille myös näihin maihin.

Ulkomailla olleet opiskelijat kirjoittavat jaksonsa aikana blogeja. Ne ovat luettavissa www.ksao.fi/KansainvälinenKSAO>Blogit.

Lisätietoja:
KSAO / Kansainvälisten asioiden koordinaattori Auli Haapajärvi, puh. 020 615 8809, auli.haapajarvi(a)ksao.fi