KSAOn opettaja ja Lean-muutosohjaaja Minna Parkolle tunnustusta

Rehtori Timo Olli luovutti sertifikaatin Minna Parkolle tiistaina UK 44:ssa

Opettaja ja Lean-muutosohjaaja Minna Parkko sai KSAOn jatkuvan hakuun liittyvästä kehittämistyöstään Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin kansainväliseltä Jaatinen B.V.:ltä. Minna on tehnyt valtavan työn mutta hän on myös saanut koulutuksen muodossa tukea tähän tehtävään. Sertifikaatin saaminen edellyttää niin koulutuksen järjestäjän, sen tarjoajan sekä työelämän hyväksynnän. KSAOn puolesta rehtori Timo Olli toimi projektin hyväksyjänä ja myös sertifikaatin luovuttajana eilen UK44:ssa pidetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa. Teknisistä ja ymmärrettävästi monesta muustakin vallitsevasta syystä johtuen jo viime joulukuussa myönnetyn tunnustuksen sertifikaatti annettiin kehystettynä tauluna Minnalle vasta nyt.

Prosessin tuloksia on arvioitu ja arvoidaan matkan varrella jatkuvasti. Muun muassa KSAOn jatkuvan haun läpimenoajan keskiarvo (haku Wilmassa – hoksin laadinta) parani 33 vuorokaudesta asiakastoiveen mukaiseen 21 vrk:een, ja on parantunut siitä edelleen. KSAOn jatkuvan haun prosessin läpimenoajan parantaminen toteutettiin statistisilla analyysimenetelmillä, muutoshallinnalla ja -johtamisella sekä fasilitointitaitoja hyödyntäen.  


Minna haluaa myös kiittää kaikkia prosessin parantamiseen osallistuneita ja tietysti oppilaitosta eli KSAOa tästä mahdollisuudesta.

Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti on ISO 18404 standardin mukainen. Black Belt hallitsee laajasti Lean Six Sigman käsitteet ja välineet ja voi toimia projektinvetäjänä vaativissa parannusprojekteissa.