KSAOn maskisuositus

Maskin käyttöä suositellaan sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista ja turvavälien noudattaminen on haasteellista.

Koronatilanne on ollut hyvin rauhallinen Kouvolassa koko syksyn. Viimeisen puolentoista viikon aikana tilanne on kuitenkin muuttunut. Olemme edelleen koronavirustilanteessa Kymsoten asiantuntijoiden arvioiden mukaan perustasolla, mutta riski koronavirustartuntojen leviämiseen on kasvanut merkittävästi.

Koska KSAOssa opiskelijamäärä on suuri suhteessa käytettävissä oleviin tiloihin suositellaan maskin käyttöä sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista ja turvavälien noudattaminen on haasteellista. Lähiopetuksen turvaamiseksi mahdollisimman pitkään tarkennetaan KSAOn maskisuositusta.

Aikaisempaan määräaikaiseen henkilökunnan maskisuositukseen tarkennuksena suosittelen vahvasti kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä henkilökunnan lisäksi opiskelijoille koko opiskelu-/työpäivän ajan. Maskia suositellaan käytettäväksi erilaisissa työtilanteissa, on henkilökontakteja, luokkaopetuksessa, käytännön opetuksessa, välitunneilla ja ruokailuun/kahville jonottaessa.

Opiskelijat vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti 2. asteella maskien hankinnasta itse. Vähävaraisia tuetaan maskien hankinnassa sosiaalitoimen kautta. Muovinen kasvovisiiri sopii usein käytettäväksi myös niille, joilla allergia, astma tai jokin muu syy estää kiinteästi kasvoja vasten olevan maskin käytön. Kymsoten ohjeistus maskien käytöstä: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/maskien-kaytto/

Mikäli epidemiatilanteessa Kymenlaaksossa siirrytään kiihtymisvaiheeseen, voidaan KSAOn opetusta, joko kokonaan tai osittain siirtää tarvittaessa etäopetukseen.

Ohje on voimassa toistaiseksi ja sitä tarkennetaan tarvittaessa.

REHTORI