KSAOlle Taitajan elektroniikka/robotiikka -lajista pronssia

KSAOlaiset kilpailivat menestyksekkäästi Taitaja2021-kilpailuissa Oulussa.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuma toteutettiin 18.–20.5.2021 koronapandemian vuoksi uudella tavalla. Finaalitapahtumaan oli varauduttu erityisjärjestelyihin, joilla pyrittiin takamaan kilpailijoiden terveys ja turvallisuus. Maan säkenöivimmät ammattitaitajat kisasivat Suomen mestaruuksista mutta yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestettiin hajautetusti ammatillisissa oppilaitoksissa Pohjois-Suomen alueella 13 eri paikkakunnalla. Yleisö ei pääsyt kilpailualueille mutta tapahtumaa pääsi seuraamaan virtuaalisesti.

KSAOn Taitaja2021 -finaalijoukkueessa kisasivat: Janna Ahonen (lähihoitaja), Jere Niemi (elektroniikka ja robotiikka), Elias Bragge (elektroniikka ja robotiikka), Ville Kuusela (sähköasennus), Jesse Kukkola (sähköasennus).

Kisoissa huoltajina ja valmentajina olivat: Kaisa Kurko/lähihoitaja, Petri Koskinen/elektroniikka ja Juha Keskinen/sähköasennus. Petri toimi myös päätuomarina lajissaan. Jari Koskinen toimi tuomarina ja pääexperttina ja hän oli myös laatinut yhden tehtävistä.

Kilpailut menivät kokonaisuudessaan hyvin. Pronssisen mitalin toi Jere Niemi (elektroniikka ja robotiikka) ja samassa lajilla kilpaillut Elias Bragge sijoittui loistavasti neljänneksi. Sähköasennuksessa sijat olivat viides ja kuudes. Vaikka lahihoitajalajissa mitalia ei tullutkaan, jaettiin SM-mitalien lisäksi kisoissa erityispalkinnot, joista Janna Ahonen sai Turvalliset työtavat -palkinnon ja kuittasi itselleen näin 300 €.

Tulokset Taitaja-kilpailun sivuilla: https://taitaja2021.fi/fi/uutiset/tulokset/

Kuvia tapahtumasta Skills Finland ry:n sivuilla: https://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/

Hymyilevä poika ja teksti: TAitaja2021 Oulu -kilpailun tulokset.