Kouvolan seudun ammattiopistossa etäopetusta jatketaan 31.1.2021 saakka

Koronavirustartuntojen määrä on joulunpyhien jälkeen valitettavasti kääntynyt taas selvään nousuun Kymenlaaksossa. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan tartuntojen määrä on kasvanut merkittävästi suhteessa testien määrään verrattuna joulukuun alun tilanteeseen. Koordinaatioryhmä suosittaa, että 2. asteen etäopetusta
Kymenlaaksossa jatketaan. Tämä tarkoittaa sitä, että KSAOn toimintaa jatketaan etäopetuksena 31.1.2021 saakka.

Etäopetuksen aikana voidaan kuitenkin hyvin perustellusta syystä toteuttaa välttämätöntä lähiopetusta, kuten näyttökokeet ja välttämätön käytännön harjoittelu. Tietysti turvallisuusohjeita noudatten.

Välttämättömäksi opetukseksi on määritetty se opetus, jolla varmistetaan keväällä päättävien opiskelijoiden valmistuminen tutkintoon. Myös erityisen tuen piirissä olevien opiskelijoiden lähiopetusta voidaan tarvittaessa toteuttaa samat turvallisuusnäkökohdat huomioiden.

Lähiopetustilanteissa edellytetään väljyys- ja hygieniaohjeiden ohella kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä – niin henkilökunnalta, opiskelijoilta kuin tiloissa vieraileviltakin.

Samalla lähes koko KSAOn henkilöstö jatkaa etätyöskentelyä.

Lisätietoja:
KSAO, rehtori Timo Olli, puh. 020 615 8130