Kouvola RRT on 13. paras Euroopan logistiikkakeskusten vertailussa

Saksan logistiikkakeskusten liitto julkaisi perjantaina 20. maaliskuuta Euroopan logistiikkakeskusten rankingin. Kouvolan logistiikka-alue, joka käsittää Tehola-Kullasvaaran logistiikka-alueen ja rakenteilla olevan RR-terminaalialueen, on vertailussa sijalla 13.

Kouvola RRT oranssipukuinen mies kurottajan kanssa terminaalialueella
Kouvola RRT:n logistiikka-alue Kullasvaarassa on yksi Euroopan parhaita. Kuva: Jari Heikkilä.

Arvostetussa listauksessa on mukana 300 alan toimijaa Euroopasta ja Venäjältä. Kouvolan logistiikka-alue oli listauksessa mukana viimeksi viisi vuotta silloin, ja sijoitus oli tuolloin 32. Kouvola on edelleen ainoa Suomesta kansainvälisessä listauksessa mukana oleva logistiikkakeskus. – Tämä on koko Suomelle globaalisti kova juttu, logistiikka-asiantuntija Simo Päivinen Kinnosta sanoo.

Viiden vuoden välein julkaistavassa, alalla yleisesti arvostetussa listauksessa on mukana tällä kertaa 300 logistiikkakeskusta Euroopasta ja Venäjältä. Kouvola osallistui vertailuun edellisen kerran viisi vuotta sitten, ja sijoitus oli tuolloin 32.

Lue koko uutinen

Kouvola RRT:n kolmosurakan toteuttajaksi Erkkiheikkilä Oy

Kouvola RRT:n ensimmäiseen vaiheeseen kuuluva rakennusurakka 3:n urakoitsijaksi on valittu Erkkiheikkilä Oy. Urakkatarjouksia saatiin kaikkiaan kuudelta tarjoajalta, joista Erkkiheikkilä Oy:n tarjous oli edullisin.

Kolmosurakka käsittää intermodaaliterminaalin rakennekerrosten ja siihen liittyvän kunnallistekniikan rakentamisen päällystystä, valaisinpylväitä ja aitauksia vaille valmiiksi. Halvimman tarjouksen antoi Erkkiheikkilä Oy 9,2 miljoonan euron hintaan.

Urakkaneuvottelu pidettiin edullisimman tarjouksen antaneen tarjoajan kanssa ja tekninen lautakunta teki hankintapäätöksen 3. maaliskuuta 2020. Hankintapäätös annettiin sähköisesti tiedoksi 4. maaliskuuta. Hankintalain mukaisesti hankintapäätökseen voidaan kohdistaa valitus 14 päivän kuluessa hankintapäätöksen toimituksesta.

Urakan aloittaminen edellyttää ympäristölupaa murskaustöille. Päätös ympäristöluvasta saadaan 8.huhtikuuta. Mikäli ympäristölupa myönnetään, allekirjoitetaan urakkasopimus. Tavoitteena on, että intermodaalin terminaalikenttä on valmiina päällystöiden käynnistämistä varten toukokuussa 2022.

Päivitetty 24.3.2020