Rautatie- ja maantieterminaalihanke Kouvola RRT tuo uuden konseptin kansainväliseen logistiikkaan osana modernia Silkkitietä Suomen ja Kiinan välillä. Tehola–Kullasvaaran alueelle rakennetaan eri kuljetusmuotoja yhdistävä intermodaaliterminaali, joka tarjoaa konttiliikenteelle kilpailukykyisen kuljetuskäytävän raiteilla Aasiasta Pohjois-Eurooppaan.

Uutta kilpailukykyä kansainväliseen logistiikkaan

Kouvola RRT luo uuden ja älykkään ratkaisun Pohjois-Euroopan ja Aasian välisiin konttikuljetuksiin. Intermodaaliterminaalialueella tarjotaan kaikille avointa, yhdenvertaista ja syrjimätöntä palvelua yhden luukun periaatteella. Kouvola RRT synnyttää uusia logistiikan palveluja ja parantaa alueen yritysten pääsyä markkinoille ja osaksi logistiikkaketjua.

Kansainvälinen rautatieliikenteen keskittymä

Kouvola RRT -hankkeen tavoitteena on parantaa alan kilpailukykyä ja tehdä Kouvolasta nykyistäkin merkittävämpi kansainvälinen rahtiliikenteen keskus. Jo nyt Kouvolassa on Pohjois-Euroopan paras logistiikkakeskus. Kouvola RRT on Suomen ainoa Euroopan liikenteen ydinverkon rautatie- ja maantieterminaali.

Hanke on saanut EU:n rahoitusta noin 1,7 milj. euroa vuosille 2016-2018. Valtio osallistuu myös hankkeeseen. 


Päivitetty 6.3.2019