Idyllinen juhlatila on vuokrattavissa viikonloppuisin läpi vuoden. Tunnelmallinen puutalo sijaitsee keskustassa ja sopii hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Talo sijaitsee keskeisellä paikalla

Tuulensuoja on idyllinen ja tunnelmallinen puutalo. Tämä harvinainen ja kaunis rakennus sijaitsee kaupungin keskustassa. Tuulensuoja on Kouvolan asemakaavalla suojeltu ja oiva taidonnäyte aikansa puurakentamisessa. Talo sopii kokonsa ja erityisesti keskeisen sijaintinsa puolesta hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tuulensuojaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla, sillä linja- ja rautatieasemalta on matkaa vain 350 metriä tästä avautuu Kouvolan kartta. Talon pihalla on oleskelutilaa sekä pieni terassi ja vieressä on myös pysäköintitilaa autoille. Talon itäpäädyssä olevan terassin kautta on sisäänpääsy mahdollistettu myös liikuntarajoitteisille.

Juhlasalin lisäksi kokoustiloja

Tuulensuojassa riittää tilaa 250:lle vieraalle, jos koko talo on käytössä. Talossa on ison juhlasalin lisäksi pienempiä saleja ja kokoontumistiloja. Yläkerrassa on lisäksi vielä pieniä erillisiä kokous- ja pukeutumistiloja. Tiloissa on keittiö, minkä laitteet ja koneet ovat tilojen käyttäjien saatavilla. Tarjoiluvälineet sekä tarvitsemansa astiat tulee asiakkaan tuoda mukanaan. Asiakas voi tilata haluamansa pitopalvelun tai tuoda itse loihtimansa herkut mukanaan. Talon sisäpihan puoleisesta ovesta pääsee sujuvasti suoraan keittiötiloihin.

Talon historiaa ja nykyaikaa

Kouvolan ydinkeskustan vanhimpiin rakennuksiin kuuluva Tuulensuoja on peräisin ovat 1890-luvulta. Se rakennettiin alun perin apteekkari Ludvig Åkerstedtin asunnoksi. Vuonna 1923 Kouvolan kauppala osti rakennuksen toimitalokseen. Nykyään Tuulensuoja palvelee arkisin mm. eläkeläisten sekä eri yhdistysten ja seurojen aktiivisena toimintakeskuksena. Vakiovuoroja on jaettu yhdistyksille syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Juhlatilan voi vuokrata viikonloppuisin

Tuulensuojan tilat ovat yleisesti vuokrattavissa viikonloppuisin, ympäri vuoden. Tiloja voi vuokrata mm. erilaisiin juhliin, tapahtumiin ja näyttelyihin. Vuokraaja voi olla yksityinen henkilö, perhe, yritys tai yhdistys. Idyllisessä ja romanttisessa puutalossa on vietetty vuosien varrella monia ikimuistoisia häitä, syntymäpäiviä sekä muitakin perhejuhlia. Tilapalvelut vastaavat tilojen vuokrauksesta. Asiakkaan kanssa sovitaan tarkemmat yksityiskohdat erikseen tiloista ja varauksen ajankohdasta riippuen.

Juhlasalin pöytäpaikkoihin voidaan kattaa istumapaikat 100 henkilölle. Esiintyjäkorokkeelle mahtuu esiintymään pieni ryhmä tai orkesteri. Tykki, äänentoistolaitteet ja piano ovat tilan vuokraajan käytettävissä. Niiden toimintaan on hyvä tutustua etukäteen. Salin parkettilattia kutsuu tanssin pyörteisiin. Ilman pöytäpaikkoja saliin mahtuu noin 250 henkilöä.

Kuvassa tilavin 2. kerroksen kokoushuoneista. Vastaavia pienempiä löytyy lisää talosta. Kalusteet ovat vanhanaikaisia ja tilat hyvin pelkistettyjä, mitkä luovat osaltaan historiallista tunnelmaa. 

Jos Tuulensuoja jää suunnittelemaasi isompaan tapahtumaan tai koulutukseen liian pieneksi, voit tutustua Kouvolan kaupungintalon juhlatiloihin tästä.

Päivitetty 3.12.2020