Kaupungintalon monipuolisia juhlatiloja voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Tiloissa voi pitää mm. konsertteja, tanssiaisia, näyttelyitä ja koulutuksia. Kaupungintalo sijaitsee keskustassa kävelykatu Manskin päässä. Matkakeskukseen on lyhyt kävelymatka, joten vieraat voivat helposti käyttää myös julkisia liikennevälineitä.

Edustavat juhlatilat ovat monikäyttöisiä

Kaupungin hallinnollisten toimistotilojen ohella kaupungintalon juhlatilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin. Vuokrattavia tiloja ovat juhlasali, lämpiö, alalämpiö sekä valtuustosali. Kalustusta muuttamalla juhlatilat soveltuvat moneen eri käyttöön. Kaupungintalo sijaitsee Kouvolan ydinkeskustassa. Tästä avautuu Kouvolan kartta.

Kouvolan kaupungintalo on merkittävä suomalaisen arkkitehtuurin teos. Talon suunnittelivat Juha Leiviskä ja Bertel Saarnio vuonna 1968 ja se edustaa tyyliltään modernismia. Kouvolan kaupungintaloa voidaan pitää yhtenä Suomen upeimmista ja yksilöllisimmistä kaupungintaloista niin ulkoasultaan kuin sisätiloiltaankin. Talolle on leimaa-antavaa sen monumentaalisuus, tilojen monimuotoisuus ja tarkoin harkittu suhde ympäröivään kaupunkikuvaan. Arkkitehtuuria on korostettu valaisemalla talon julkisivuja eri värisillä valoilla. Upeat ja monipuoliset juhlatilat lisäävät talon käytön mahdollisuuksia.

Vuokrattavat juhlatilat

Kaupungintalon juhlatiloihin tullaan itäsivulla olevia ulkoportaita pitkin 1. kerroksen tasanteella olevalle E-ovelle. Tämä sijaitsee sisäpihan puolella. E-ovesta saavutaan alalämpiöön, missä on mm. vaatesäilytys- ja WC-tilat. Tilasta noustaan portaat lämpiöön siniselle matolle. Pyörätuolilla liikuttaessa tai tarvittaessa katutasolta pääsee kerroksiin myös hissillä. Hissi sijaitsee ulkoportaiden oikealla puolella olevan kellotornin juuressa, ovella F. Kaupungintalon pohjakuvassa on kuvattu ovien sijainti.

Isoissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa saa juhlasalissa ja lämpiössä olla samanaikaisesti enintään 628 henkilöä. Tämän lisäksi voi alalämpiössä oleskella 260 henkilöä. Tällöin juhlasalissa ei saa olla istuimia ollenkaan.

Juhlasali

Juhlasalin hyvä akustiikka mahdollistaa korkeatasoisten konserttien järjestämisen. Kouvolan ja Kotkan kaupunginorkestereiden muusikoista koottu Kymi Sinfonietta harjoittelee ja järjestää konsertteja kaupungintalossa. Tästä painamalla pääset Kymi Sinfoniettan sivulle. Musiikin lisäksi sali soveltuu tanssiaisten ja muiden isojen tapahtumien järjestämiseen. Tilojen välillä on helppo kulkuyhteys, joten kaikkia tiloja voidaan tarvittaessa hyödyntää samassa tilaisuudessa. Juhlasalissa on erillinen parvi.

Kaupungintalon juhlasalissa on istumapaikkoja permannolla 286:lle henkilölle. Tämän lisäksi 92 paikkaa on parvella. Yhteensä saliin mahtuu istumaan 378 vierasta. Kuva on otettu näyttämöltä saliin päin.

Juhlava lämpiö

Lämpiö ns. ”sininen matto” soveltuu hyvin rennompiin coctail- tai buffet-tilaisuuksiin. Valkoiset sohvaryhmät ja noutopöydät antavat enemmän tilaa osallistujille. Halutessa voidaan myös kattaa pöytäryhmiin pienemmille henkilömäärille omat istumapaikat.

Valkoinen sohvaryhmä avaa näkymän Salpausselänkadun puolelle. Korkeat lasiseinät kiertävät lämpiötä ja antavat valoa ja avaruutta tilaan.

Coctail-tilaisuuteen mahtuu noin 190 henkilöä. Lämpiön siniseltä matolta pääsee suoraan juhlasalin puolelle. Portaista pääsee ylös juhlasalin parvelle sekä valtuustosaliin.

Lämpiöön mahtuu tarvittaessa pöytiin istumaan noin 120 vierasta. Lämpiön katetuista pöydistä on näköala kaupungintalon sisäpihan puolelle.

Alalämpiö

E-oven sisääntulon yhteydessä on alalämpiö, missä on isot vaatesäilytys- ja WC-tilat. Kulku lämpiöön ja juhlasaliin tapahtuu alalämpiön kautta.

Narikkanurkka, kaupungintalon yhteisötyötila

Tilaa käytetään yhteisötyötilana, missä kuka tahansa Kouvolan kaupungin työntekijä, luottamushenkilö tai kaupungintalossa vieraileva henkilö voi väliaikaisesti työskennellä. Tilassa mahtuu samanaikaisesti työskentelemään noin 15 henkilöä. Sinne voi mennä silloin, kun siellä on vapaata tilaa. Kulku Narikkanurkkaan lämpiön kautta tai kaupungintalon A-portaan infopisteen kautta.

Valtuustosali

Valtuustosalin tilat toimivat hyvin isompien kokousten ja koulutusten järjestämisessä. 

Valtuustosalissa on pöytäpaikkoja 75:lle henkilölle. Lisätuoleja mahtuu tilaan 25 kpl. Salin vieressä on tilaa tarjoilupöydälle. Saliin käynti F-portaan kautta. Lämpiöstä ja juhlatiloista pääsee myös suoraan sisätilojen kautta valtuustosaliin.

Kahvila-Ravintola

Kaupungintalossa on Kahvila-Ravintolan tilat juhlatilojen vieressä. Ruokasalin ja osittain lämpiön puolella oleviin pöytiin mahtuu istumaan yhteensä noin 80 henkeä.

Jos etsit pienempiä vuorattavia tiloja esim. perhejuhliin voit tutustua Tuulensuojan tiloihin täältä.

Päivitetty 3.12.2020