Asuntomessukesänä Kouvolan keskusta kuhisee tapahtumista. Varsinainen tehoviikko on elokuussa, johon mahtuvat Kyläjuhlat, Illallinen taivaan alla, Taiteiden yö ja Kouvolan Komia.

Kouvolan kauppatorille tulee kesän ajaksi antiikkikahvila ja Keskuspuistoon rakentuu konttiravintola. Kaksi jäätelökioskia on haussa, samoin lapsille ohjelmaa pyörittäviä järjestöjä. Tilauksessa on katoksellisia myyntipöytiä, joita olisi aina saatavina halukkaille.

”Haimme lupaa Asemakadun katkaisemiseksi liikenteeltä. Asuntomessujen ajaksi siinä voisi olla ravintolakatu trubaduureineen”, ideoi Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtaja Marikka Ruotsalainen.

Heinäkuussa polkaistaan käyntiin leikkimielinen Manski Turnaus, jossa kahden hengen joukkueet mittelevät kävelykadulla eri lajeissa. Toteuttajina ovat Sudet, Kouvot, MyPa, KooKoo ja KPL.

Viikonmittainen Kyläjuhlat 5.–11.8. esittelee kylien vireää elämää. Tarjolla on musiikkia, tanssia ja maaseudun elementtejä pukeutumista myöten. Lapsille on tulossa Kymi Ring -polkutraktorirata.

Illallinen taivaan alla -tapahtumassa Seppälän parkki ja kävelykatu Manski täyttyvät pöydistä. Illallistajat tuovat omat eväät tai hakevat ruoan esimerkiksi ravintoloista.

Ihmisvilinää Manskilla
Kesätapahtumat vetävät Manskin täyteen ihmisiä.

”Kukin voi tuoda myös oman pöytänsä ja viettää illallisen missä vain Kouvolan taivaan alla. Hyvä sää on tilauksessa!”
Taiteiden yössä nähdään entistä enemmän taidetta paikanpäällä – valotaidetta ja katumaalareita. Jaakonpuisto muuttuu Blues-puistoksi, Urheilupuistossa on aarrekävelyä, Keskuspuistossa esiintyjiä.
”Päälavalla on koko illan ajan tasaisen hyvää esiintyjäkaartia”, Ruotsalainen lupaa.

Taiteiden Yö jatkuu seuraavana päivänä Kouvolan Komiana. Nuorennusleikkauksen kokenut tapahtuma alkaa tansseilla.
”Kiinnostavien esiintyjien myötä haitariväkeä houkutellaan Kouvolaan ympäri Suomen.”

Teksti: Jukka Behm, Kuva: Ydinkeskusta ry
Julkaistu alunperin Kouvolan 2019 kesätapahtumalehdessä

Päivitetty 5.7.2019