+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kymenlaakson maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa palkittiin yrittäjiä

6.10.2018

Lauantaina 6.10.2018 Kouvolan kaupungintalolla pidetyssä Kymenlaakson maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa jaettiin Kymen Yrittäjien maakunnalliset yrittäjäpalkinnot, Otsakorven säätiön palkinnot, Kouvolan Yrittäjien vuoden yrittäjäpalkinnot sekä Kouvolan kaupungin vuoden yrityspalkinto. Juhla toteutettiin yhteystyössä Elisa Oyj:n, KSS Energian Oy:n ja Kouvolan kaupungin kanssa.

Ansaittua yrittäjäjuhlaa oli viettämässä reilut 200 vierasta. Tämänvuotisen yrittäjäjuhlan arvostusta nosti lisäksi Kouvolan kaupungin erinomainen menestyminen alkuvuodesta 2018 Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä, jossa Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjät arvioivat kokonaistyytyväisyyttään kuntansa elinkeinopolitiikkaan sekä tyytyväisyyttään seitsemään elinkeinopolitiikan osa-alueeseen. Kouvolan kaupunki paransi merkittävästi sijoitustaan ollen tuoreimmassa kyselyssä neljäntenä yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa. Nousua näiden 21 kaupungin joukossa oli kahden vuoden takaiseen kyselyyn verrattuna peräti 15 sijaa. Kyselyvastausten perusteella merkittävin edistyminen saavutettiin kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyden, elinkeinopolitiikan ja resurssien sekä kunnan hankintapolitiikan osa-alueilla. Kouvolassa kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai kehitysyhtiön tai vastaavan toiminta oli arvioitu vastausten perusteella toiseksi parhaaksi yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa.

Vuoden 2018 yrittäjäpalkintoKouvolan kaupunki palkitsi juhlassa vuoden 2018 yrityksen Kuljetus Tuuri Oy:n, joka on menestynyt valtakunnallisesti tarkasteltuna toimialallaan erinomaisesti.

Palkitut ja palkintoperustelut:

Kouvolan kaupunki
Vuoden 2018 yritys: Kuljetus Tuuri Oy, Jari Tuuri
Palkintoperustelut: Kouvolan kaupungin vuoden 2018 yrittäjäpalkinnon saaja määritettiin yrityksistä, joiden kotipaikka on Kouvola hyödyntäen tuoreita tilinpäätöstietoja sekä niistä tehtyjä analyysejä. Arvioinnissa hyödynnettiin tietoja noin 2000 yrityksestä. Valintaan vaikuttavina merkittävimpinä kriteereinä olivat yrityksen kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky sekä toiminnan kehitys edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksellä tuli lisäksi olla työllistävä vaikutus. Liikevaihdon kehitystä ja tulosta tarkasteltiin myös pitkällä aikavälillä.

Kouvolan kaupungin yrittäjäpalkinnon saanut Kuljetus Tuuri Oy on menestynyt valtakunnallisesti tarkasteltuna toimialallaan erinomaisesti. Palkittavan yrityksen tulos, vakavaraisuus ja riskinsietokyky ovat toimialallaan parempia kuin 90 % toimialan yrityksistä. Palkittavan yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet viime vuosina kasvussa. Yrityksen käyttökate on erinomainen ja se on parantunut tuntuvasti edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksen pitkän aikavälin taloudellinen tulos on ollut hyvä. Yrittäjäpalkinto kohdistettiin yritykselle, joka ei ole aiemmin saanut Kouvolan kaupungilta vastaavaa huomionosoitusta.


Lisätietoja:
Kouvolan kaupunki, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme