+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus, tilannekatsaus 1.2.2019

4.2.2019

Vesistötarkkailuja on jatkettu 28.1.2019

  • Sääolosuhteiden takia Sarkaveden näytteenottoja ei pystytty kokonaisuudessaan toteuttamaan myöskään tällä viikolla. Pajulammen purkuojien edustalla MTBE-pitoisuudet tällä viikolla 0,019 - 0,027 mg/l.
  • Tarkkailutulokset on päivitetty tarkkailukarttoihin

Vesistötarkkailuja jatketaan tarkkailuohjelman mukaisesti ensi viikolla. Sarkaveden ja Vuohijärven näytteenottoja ei vallitsevan lumi- ja jäätilanteen takia päästä suorittamaan myöskään ensi viikolla.

Vedenkäyttösuositukset, koskien talous-, pesu- ja löylyvedenkäyttöä, ovat voimassa Kärmelammessa, Ojantauksenlammessa, Pajulammessa ja Sarkavedessä Pajulammen purkuojista 400 m säteellä. Kartta vedenkäyttösuosituksista löytyy VR Groupin verkkosivuilta www.vrgroup.fi/kinni

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella vesi on talousvedeksi kelpaavaa, eikä siitä aiheudu terveysriskiä, MTBE-pitoisuuden ollessa alle 0,0075 mg/l.

VR jatkaa virkistyskäyttöhaittaa koskevien kirjeiden vastausaikaa 28.2.2019 asti. Jo noin kolmasosalle kiinteistönomistajista on maksettu korvaukset virkistyskäyttöhaitasta.

Lisätietoa mittaustuloksista: päivitetyt alueen kartat löytyvät VR Groupin Kinni-verkkosivulta, www.vrgroup.fi/kinni


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme