+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Uusien verkkosivujen julkaisu lähenee

15.1.2019

Uudet Kouvola.fi -sivut julkaistaan 5.3.2019. Beta-versio sivuista julkaistaan jo 24.1.2019 kuntalaisten arvioitavaksi ja loppukäyttäjätestausta varten.

Kouvolan kaupungin verkkosivuja on rakennettu viime syksystä lähtien WordPress-alustalle. Teknisenä yhteistyökumppanina hankkeessa toimii jyväskyläläinen Valu Digital Oy, jolla on vahva osaaminen kuntasivujen ja saavutettavien verkkosivujen rakentamisessa.

Tavoitteena on ollut paremmin palveleva sivusto, josta tieto löytyy helposti. Organisaatiolähtöistä asioiden sijoittelua ja esittelyä on haluttu välttää ja tuoda palvelut heti kärkeen. Hakutoiminnoksi on valittu AdSearch, joka löytää asiat myös kaupungin sisarsivustoilta, kuten Nuorten Kouvolan, Poikilo-museoiden, kansalaisopiston ja kulttuuritalojen sivuilta.

Palautetta ja testausta

Kouvola.fi -sivustoista julkaistaan betaversiot 24.1.2019 kansalaisten tutustuttavaksi. Samalla julkaistaan kävijäkysely, jolla kerätään kuntalaisten ja muiden sivuilla vierailevien kokemuksia ja mielipiteitä sivujen toimivuudesta kahden viikon ajan. Beta-versiosivut löytyvät osoitteesta beta.kouvola.fi. Myös Nuortenkouvolan beta-versiosivuja voi katsella osoitteessa Beta.kouvola.fi/nuortenkouvola.

Helmikuun 5. päivä järjestetään kaksi noin tunnin mittaista työpajaa, joissa sivuston loppukäyttäjät testaavat Kouvola.fi -sivustoa ja vastaavat sen jälkeen kysymyksiin. Testauksessa etsitään sivuilta tietoa määrätyistä aiheista ja arvioidaan tiedon löytymistä ja muita käytettävyyteen liittyviä asioita.

Työpajan lopuksi osallistujat keskustelevat kahvin äärellä yhdessä hetken testikokemuksestaan. Testaajille on luvassa myös pieni palkinto. Testitilaisuudet pidetään iltapäivällä ja alkuillasta 5.2.2019 kaupungintalolla.

Vaikuta Kouvola.fi -sivuihin!

Haluaisitko mukaan Kouvola.fi -testiryhmään? Ilmoittaudu mukaan 25.1.2019 mennessä! osoitteessa: www.kouvola.fi/testiryhma tai siirry suoraan ilmoittautumislomakkeelle. Kumpaankin työpajaan voidaan ottaa enintään 15 henkilöä. Valituille henkilöille lähetetään kutsu työpajaan erikseen viikon 5 alussa.

Julkaisu 5.3.2019

Kyselyiden vastausten ja testauksen tulosten perusteella tehdään sivuille korjauksia helmikuussa. Uudet Kouvola.fi ja Nuortenkouvola.fi, Poikilo.fi, Kouvolankansalaisopisto.fi ja kulttuuritalojen sivut julkaistaan virallisesti 5.3.2019, jolloin vanhat sivustot poistetaan julkisuudesta.

Lisätietoa

verkkotiedottaja
Tea Salonsaari
puh. 020 615 8122
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme