+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus, tilannekatsaus 11.1.2019

11.1.2019

Vesistötarkkailuja on jatkettu viikoilla 1 ja 2. Vuohijärvessä MTBE -pitoisuudet ovat hieman kohonneet ollen tasolla 0,000-0,0005 mg/l.

Sarkaveden pohjoisosassa, Pajulammen edustalla, MTBE-pitoisuudet ovat kohonneet, ollen korkeimmillaan tasolla 0,020 mg/l. Muutoin Sarkaveden eteläosassa pitoisuudet ovat tasolla 0,0001-0,0004 mg/l.
Tarkkailutulokset on päivitetty tarkkailukarttoihin.
• Vesistötarkkailuja jatketaan tarkkailuohjelman mukaisesti ensi viikolla.
• Suomen Ympäristökeskukselta on saatu alustava ennuste Pajulammen ja Sarkaveden MTBE-pitoisuuksien kehittymisestä vuoden 2019 aikana. Ennustetta tullaan tarkentamaan tammikuun aikana ja tiedottamaan valmistumisen myötä.
• Vedenkäyttösuositukset, koskien talous-, pesu- ja löylyvedenkäyttöä, ovat voimassa Kärmelammen, Ojantauksenlammen ja Pajulammen osalta. Käyttösuositukset on luettavissa 21.12.2018 julkaistussa tiedotteessa tästä.
• Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella vesi on talousvedeksi kelpaavaa, eikä siitä aiheudu terveysriskiä, MTBE-pitoisuuden ollessa alle 0,0075 mg/l.

Lisätietoa mittaustuloksista: Päivitetyt alueen kartat löytyvät VR Groupin Kinni-verkkosivulta, www.vrgroup.fi/kinni

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme