+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan Asuntomessualueelle prosenttitaidetta

16.1.2019

Kouvolan asuntomessualueelle, Korian pioneeripuistoon, tulee julkista taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti. Toteutettaviksi teoksiksi valikoituivat Antero Toikan Ajan Hammas ja Radoslaw Grytan Talo.

Antero Toikan Ajan hammas koostuu viidestä tiilillä verhoillusta betonikuutioista. Radoslaw Grytan Talo on litteä kappale, joka muuttuu kolmiulotteiseksi kun sitä tarkastelee eri näkökulmista.

Teosten käytännön suunnittelu ja toteutus etenee kevään aikana. Teokset ovat valmiina kesäkuun alkupuolella. Taiteilijat toteuttavat teoksensa yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa, osin neuvottelut ovat vielä kesken. Antero Toikan punatiilinen taideteos muurataan kasarmirakennuksen fasadista lainatulla muuraustavalla, munkkilimityksellä, Wienerbergerin Korian tiilitehtaan antiikkitiilistä.

Antero Toikka toteaa teoksestaan: " Teokseni Ajan Hammas voidaan nähdä ajan olemuksen kuvana. Teoksen pintarakenne ja perusrakenne kuvaavat ajan eri aspekteja."

Antero Toikka on helsinkiläinen kuvanveistäjä, kuvataitelija ja ympäristötaitelija. Yksityisnäyttelyiden lisäksi hän on osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla, (mm. Dialogue with Emperor Quin, CHINA/EU and EU/EU, 2011-16). Kouvolassa Antero Toikan teoksia on voinut nähdä Ars Sippola 2010 ja 2014 –näyttelyissä.


Radoslaw Gryta on hausjärveläinen kuvanveistäjä. Grytan teoksia on ollut esillä näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Gryta on toteuttanut useita julkisia teoksia. Grytan vuonna 1999 tekemä teos Tosivaikuttaja sijaitsee Kouvolan keskustassa Seitsemän männyn puistossa.

Valinta toteutettiin Joulukuussa 2018. Valintaraadissa oli Poikilo-museoiden, Kouvolan kaupungin teknisen puolen edustajat.

Lisätiedot:

projektipäällikkö Sanna Kauppi 020 615 5073

museonjohtaja Anu Kasnio 020 615 8317

sähköpostit: etunimi.sukunimi[at]kouvola.fi

taiteilija Radoslaw Gryta puh. 050 571 4888 sähköposti: gryta.radoslaw()gmail.com

taiteilija Antero Toikka puh. 045 2146600 sähköposti antero.toikka()gmail.com


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme