+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Koulujen hankesuunnitelmien päivittäminen käynnistyi tänään

29.1.2019

Kouvola kehittää perusopetustaan, eli uudistaa kouluverkkoaan 20 koulun kokoiseksi. Uudistustyöhön ryhtymisestä päätti kaupunginvaltuusto joulukuun kokouksessaan. Uudistukseen tarvittavaa toteuttamisohjelmaa valmistelee virkamiestyöryhmä, jossa ovat edustettuina kaupungin eri palvelut ja Kymsote. Työryhmä jättää raporttinsa elokuussa.

- Olemme kokoontuneet ydinryhmässä neljä kertaa ja lisäksi viime viikolla pidettiin peruskoulun rehtorien sekä lautakunnan yhteinen työseminaari. Tähän mennessä olemme käsitelleet suunnittelutyön organisointia ja työtapoja. Kokouksissa on saatu valmiiksi työryhmien aikataulut ja työseminaarien ajankohdat, va. kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee työsuunnitelman tämän viikon kokouksessaan. Niemen mukaan työn etenemisestä kerrotaan kevään mittaan aina, kun suunnitelma tarkentuu. Asioista kerrotaan tiedottein, Wilmassa ja kaupungin verkkosivuille perustettavilla omilla infosivuilla.

Työryhmä ei käsittele niitä kolmea kouluhanketta, joiden kehittämisestä on jo päätetty: Anjalaa, Sarkolaa ja Valkealaa. Näiden kolmen rakennushankkeen aiemmin laadittujen hankesuunnitelmien päivittäminen käynnistyy tänään 29. tammikuuta.

- Vaikka koulusuunnitelmien päivittäminen alkaa nyt samaan aikaan, ja työtä tehdään koko ajan kaikkien kolmen hankkeen parissa, se ei tarkoita sitä, että kouluja päästään rakentamaan täsmälleen yhtä aikaa. Tämä johtuu muun muassa kouluhankkeiden koosta: Valkealan ja Sarkolan rakennushankkeet ovat jo neliöiltään isompia kuin Anjala. Lisäksi hankkeiden etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi Valkealan kohteen lisäosat kirjasto, perhekeskus, päiväkodin sijoittuminen ja Sarkolan osalta tontin mahdollisimman tehokas käyttö, toimitilajohtaja Juha Jormanainen toteaa.

Jormanaisen mukaan näyttää tässä vaiheessa siltä, että ensiksi päästään aloittamaan Anjalan koulua ja sen jälkeen Sarkolaa ja Valkealaa, koska niiden suunnittelu vie eniten aikaa.

Lisätiedot:
Kouvolan kaupungin va. kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi(a)kouvola.fi

Kouvolan kaupungin toimitilajohtaja Juha Jormanainen, puh. 020 615 9013, juha.jormanainen(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme