+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kansalais- ja työväenopistojen väki juhlii kolminkertaisesti Kouvolassa 31.1.–2.1.

25.1.2019

Kansalais- ja työväenopistojen vuosittainen suurtapahtuma Tammiseminaari kokoaa noin 160 vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen ammattilaista Kouvola-talolle torstaista perjan-taihin 31.1.–1.2.2019. Tilaisuus on tuotu Kouvolaan maamme vanhimpien kansalaisopistojen joukkoon kuuluvan Kouvolan kansalaisopiston 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kuluvana vuonna on kulunut 120 vuotta kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittami-sesta Suomessa. Myös Kansalaisopistojen liitto KoL viettää parhaillaan 100-vuotisjuhlavuottaan. Tammiseminaarin ohjelmassa näkyy Suomen suurimmaksi oppilaitos-muodoksi opiskelijamäärissä mitattuna kasvaneen kansalaisopistoliikkeen historia, minkä lisäksi kaksipäiväinen seminaari paneutuu tämän päivän ajankohtaisiin teemoihin ja ilmiöihin kansalaisopistokentällä.

Torstaina 31.1. Kansalaisopistojen liiton historiikin kirjoittaja dosentti, tietokirjailija Samu Nyström esittelee tutkimukseensa perustuen KoL:n ja kansalaisopistojen merkitystä kautta aikain. Päivän aikana kuullaan uusimpia tuulia vapaan sivistystyön tutkimuskentältä: mm. Linköpingin yliopiston tutkijatohtori, Mimer-ohjelman apulaisjohtaja Annika Pastuhov ot-taa kantaa vapaan sivistystyön tutkimukseen tulevaisuudessa. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n koulutuksen ja osaamisen asiantuntija Riina Nousiainen puhuu osaamisen kehittämisestä ja aikuisten perustaidoista ja Opetus- ja kulttuuriministeriön projektisuunnittelija Erno Hyvönen esittelee maahanmuuttajien ja nuorten aikuisten osaamisohjelmia. Kouvolan kaupungin tervehdyksen seminaariväelle tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen.

Perjantaina 1.2. seminaaripäivän avaa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen tervehdys. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran johtava asiantuntija Sinimaaria Ranki esittelee parhaillaan käytävää yhteiskunnallista keskustelua elinikäisestä oppimisesta ja tahtotilaa tulevaisuuden osaamisen kehittämisestä ja rahoituksesta. Seminaarin työpajoissa käsitellään mm. aikuisten perustaitojen opettamista sekä etsivän ja hakeutuvan työmuodon hyödyntämistä kansalaisopistoissa. Kuntaliiton erityisasiantuntija Päivi Väisänen-Haapanen puhuu sote-uudistuksesta suhteessa sivistyskuntaan ja Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Saurin puheenvuoro käsittelee viestintää strategisena toimintana.

Kouvolan kansalaisopiston henkilökunta on ollut aktiivisesti mukana Tammiseminaarin järjestelyissä. Myös opiston opiskelijat näkyvät seminaarissa kansalaisopiston lauluyhtye OTTOn esityksen muodossa.

Seminaarin ohjelma [pdf, 1 MB]


Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen, Kansalaisopistojen liitto KoL
p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi
Rehtori Hanna Hatva, Kouvolan kansalaisopisto
p. 020 615 8280, hanna.hatva@kouvola.fi
Tiedottaja Lauramaija Hurme, Kansalaisopistojen liitto KoL (toimittajien ilmoittautuminen)
p. 040 573 1620, lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL - Medborgarinstitutens förbund Mif ry
www.kansalaisopistojenliitto.fi/tammiseminaari | #kansalaisopistot120

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme