+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mini lähti koulutielle – Kouvola kokeilee robottia opetuskäytössä

13.12.2018

Kouluilla oppilaat pääsevät tutustumaan robotin kanssa toimimiseen sekä ohjelmointiin. Koulut suunnittelevat yhteistyössä sopivan mallin Minin hyödyntämiseen eri-ikäisten opetuksessa.

Kouvolan kaupunki hakee kokemuksia robottien käytöstä kokeilemalla opetustoimessa Miniksi nimettyä NAO-robottia. Mini lähti koulutielle ja vietti ensimmäistä kouluun tutustumisiltapäivää 10.12. Mansikkamäen koulussa. Tutustumispäivänä Mini ja muutama koulun opettajista sekä Eskolanmäen koulun vierailevat opettajat tutustuivat toisiinsa puolin ja toisin. Myös jotkin koulun oppilaista pääsivät todistamaan Minin saapumisen.

Mansikkamäen koulussa oppilaat pääsevät tutustumaan robotin kanssa toimimiseen ja mahdollisesti myös sen ohjelmointiin. Mansikkamäen koulusta Mini siirtyy alkuvuodesta Elimäen kouluun, jossa mm. lukioikäiset pääsevät kokeilemaan Minin ohjelmointia. Kokeilun avulla saadaan myös tietoa lasten ja nuorten suhtautumisesta robotteihin.

Robotti saapui Kouvolaan kesän alussa ja sitä ohjelmoitiin ensin viestinnän ja markkinoinnin tarpeisiin tietohallinnossa. Mini-robotti on kaupungin ensimmäinen opetuskäyttöön tarkoitettu humanoidirobotti. Sympaattinen Mini pystyy puhumaan ja matkimaan ihmisen toimintaa ja liikkeitä siihen ohjelmoitujen toimintojen avulla.

Kuntalaiset ovat voineet seurata Minin seikkailuja kaupungin some-kanavissa.

Mini-robotti kurkistaa laatikostaNyt koulutielle lähtevä Mini saapui Kouvolaan kesäkuussa.

Lisätietoja:
Lea Olli, luokanopettaja, Mansikkamäen koulu, p. 0206155326, lea.olli@edukouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme