+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus, tilannekatsaus 14.12.2018

14.12.2018

Vesistötarkkailuja on jatkettu maanantaina ja tiistaina 10.-11.2018.

o Vuohijärvessä MTBE -pitoisuudet ovat tasaantuneet tasolle 0,0002 mg/l.
o Sarkavedessä pitoisuudet ovat korkeimmillaan tasolla 0,0001 mg/l, lukuun ottamatta Pajulammen purkuojan edustaa, jossa pitoisuudet 0,0002-0,0005 mg/l.
o Tarkkailutulokset on päivitetty tarkkailukarttoihin.

Vesistötarkkailuja vähennetään Sarkavedessä ja Vuohijärvellä talvikauden ajaksi. Tarkkailupisteiden määrää vähennetään ja tarkkailua toteutetaan viikoittain Sarkavedessä ja kerran kuukaudessa Vuohijärvellä. Onnettomuusalueen alapuolisten ojien ja lampien sekä Pitkäjärven tarkkailua toteutetaan jäätilanteen mukaan viikoittain.
Vedenkäyttösuositukset, koskien talous-, pesu- ja löylyvedenkäyttöä, ovat voimassa Kärmelammen, Ojantauksenlammen ja Pajulammen osalta. Käyttösuositukset on luettavissa 28.9.2018 julkaistussa tiedotteessa tästä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella vesi on talousvedeksi kelpaavaa, eikä siitä aiheudu terveysriskiä, MTBE-pitoisuuden ollessa alle 0,0075 mg/l.

Ensi viikolla tiedotetaan kattavammin syksyn tarkkailuista ja tutkimuksista sekä muista ajankohtaisista asioista.

Liitteenä saatekirjeessä lisätietoa mittaustuloksista. Päivitetyt alueen kartat löytyvät VR Groupin Kinni-verkkosivulta, www.vrgroup.fi/kinni


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme