+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuusaansillan lähialueen asemakaavoitus käynnistymässä - Hanke liittyy Rantapuiston kehittämiseen

13.12.2018

Kymijoen rantapuiston suunnittelu on edennyt asemakaavoitusvaiheeseen. Talven aikana nähtäville on tulossa Kuusaansillan lähialueen kaavamuutos, joka perustuu alueen kehittämissuunnitelmaan. Kaavaluonnos esitellään tekniselle lautakunnalle vuoden viimeisessä kokouksessa tiistaina.

Asemakaavan laadinta ja suunniteltu kaavamuutos liittyvät viime vuonna järjestetyn Kymijoen rantapuiston kilpailun ja sen pohjalta laaditun yleissuunnitelman toteutukseen. Suunnitelman mukaan toinen Kymijoen ylittävistä silloista poistetaan autoliikenteen käytöstä ja sille sijoitetaan vapaa-ajan viettoon liittyviä alueita, kuten esimerkiksi skeittipaikka ja oleskelualueita.

Alueelle on tarpeen käynnistää asemakaavahanke, sillä alue siltojen kohdalla on kaavoittamaton. Suunnitellussa hankkeessa myös päivitetään voimassa olevaa asemakaavaa siten, että se vastaa Kuusaantien muutossuunnitelmia sekä jo toteutunutta maankäyttöä Kuusankoskitalon ja hotelli Sommelon välisellä alueella. Lisäksi kaavahankkeessa huomioidaan Kuusaantien vieressä sijaitseva käytöstä poistettu voimajohtopylväs suojelumerkinnällä.

Katualueen osalta muutokset sillan käytössä ja sen lähiympäristössä edellyttävät katusuunnitelmaa, joka on tarkoitus laittaa nähtäville vuoden 2019 alkupuolella.

Käsittelyyn tuleva asemakaavaluonnos pohjautuu Kouvolan keskeisen kaupunkialueen osayleiskaavaan, jonka kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 2015. Siinä Rantapuistoa on esitetty kehitettäväksi kaupunkikuvallisesti ja virkistyksen kannalta merkittävänä alueena ja Kuusaansiltaa kaupunkikuvallisen ja liikenteellisen kehittämisen kohdealueena.

Kuusaansillan kaavahanke on tullut vireille Kouvolan kaupungin aloitteesta ja maanomistukseltaan suunnittelualue on kokonaan Kouvolan kaupungin omistuksessa.

Tekniselle lautakunnalle esitetään vuoden viimeisessä kokouksessa tiistaina 18.12.2018 luonnos Kuusaansillan lähialueen asemakaavasta sekä hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Kaavahanke kuulutetaan vireille ja asetetaan nähtäville kuluvan talven aikana.

Lisätietoja: kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, p. 02061 59138, anne.kangasniemi-kuikka(a)kouvola.fi tai kaavan laatija kaavoitusarkkitehti Hannu Purho, p. 02061 57039, hannu.purho(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme