+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Aluetoimikuntien toiminta on käynnistynyt

1.11.2018

Kouvolan kaupunginvaltuuston nimeämät aluetoimikunnat Anjalankosken ja Valkealan alueilla ovat aloittaneet toimintansa. Palvelumalliraportin PM2030 mukainen toiminta laajenee vuoden 2019 aikana myös muille suuralueille. Ensimmäinen yleisötilaisuus järjestetään Anjalassa Känkkärän kotalaavulla 8.11.

Kaupunginvaltuusto nimitti syyskuussa 40 hakijan joukosta sekä Anjalankosken että Valkealan aluetoimikuntaan seitsemän jäsentä ja heille varajäsenet. Aluetoimikunnat ovat pitäneet syksyn aikana kaksi yhteistä tilaisuutta. Tilaisuuksissa on pohdittu alueiden erityispiirteitä, vahvuuksia, puutteita ja kehittämismahdollisuuksia sekä ideoitu tulevaa toimintaa ja aluekehittämisen kytkemistä kaupunkistrategiaan.

Kaupungin vetovoiman lisääminen aluekehittämisen avulla on kouvolalaisten yhteinen asia. Sillä edistetään kansalaiskunnan ja hyvän me-hengen vahvistumista, rohkeita kokeiluja ja uusien liiketoimintakonseptien syntymistä. Kaupungin strategia- ja kehittämisjohtaja Jyrki Harjula korostaa, että hyväksytyllä palvelumallilla halutaan saada alueelliset voimavarat koko kaupungin yhteiseksi hyväksi.
– Asukkaat ovat kaupunkimme suuri voimavara ja he ovat parhaita Kouvolan kehittämisen asiantuntijoita. Kaupunkimme kaipaa uusia ideoita ja rohkeita kokeiluja. Aluetoimikuntien rooli kansalaisten aktivoimisessa on keskeinen, Harjula toteaa.

Aluetoimikuntien ensimmäiset kokoukset pidetään marraskuussa. Puheenjohtajat, Elina Porkka (Anjalankoski) ja Petri Reunanen (Valkeala) korostavat jo tässä vaiheessa yhteistoiminnan merkitystä alueen asukkaille. He lupaavat Anjalankosken ja Valkealan alueen asukkaille konkreettista näkyvyyttä: tarkoituksena on, että aluetoimikuntien toiminnasta viestitään paitsi niiden omissa, myös kaupungin kanavissa, esimerkkeinä some-kanavat ja verkkosivut. Aluetoimikuntien työ alkaa alueen palvelutarpeen arvioinnilla ja kehittämissuunnitelman laatimisella. Kehittämissuunnitelman tavoitteena on pohtia alueen kehittämistä pitkällä aikavälillä ja miettiä keinoja, joilla alueen elinvoimaa ja houkuttelevuutta voidaan lisätä.

– Aluekehittäminen on pitkäjänteistä työtä. Seuraavien vuosien aikana pyrimme ottamaan laajan alueen asukkaat monipuolisesti mukaan kehittämistyöhön. On tärkeää, että mahdollisimman moni kouvolalainen kokee olevansa osa tätä kaupunkia ja saa vaikuttaa sen tulevaisuuteen, Elina Porkka sanoo.
¬ Aluetoimikuntamme odottaa kovasti varsinaisen toiminnan aloitusta, toimintasuunnitelman valmistelua ja ennen kaikkea yhteistyötä asukkaiden ja kuntalaisten kanssa. Meidän pitää murtaa loputkin esteet oman upean kaupungin, upean yhteisen Kouvolan tieltä, Petri Reunanen kannustaa.

Aluetoimikunnat tarjoavat kaupunkiaktivismille toiminta-alustan järjestämällä alueellaan kokouksia sekä valitsemalla kaupungin myöntämän vuosittaisen aluekeskuskohtaisen kehittämisrahan käyttökohteet. Aluetoimikunnat mahdollistavat myös alueellista demokratiaa kansalaiskuulemisilla ja -foorumeilla yhteistyössä kaupungin sekä muiden toimijoiden kanssa. Toimikunnat edistävät alueittensa yrittäjyysasennetta muun muassa päättämällä innovaatiorahan hakemisesta ja suunnittelemalla tulevaisuuden monipalvelupisteiden toiminnallista sisältöä.

Anjalankosken aluetoimikunta järjestää ensimmäisen asukkaille avoimen tilaisuuden torstaina 8.11.2018 Anjalassa Känkkärän luontopolun kotalaavulla klo 17 –20.

Lisätietoja:
Hanna Piispa-Malinen
kehittämispäällikkö
puh. 020 615 7339
sähköposti: hanna.piispa-malinen@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme