+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Sakaristonmäen kehittämiselle etsitään suuntaa arkkitehtuurikilpailun avulla

10.9.2018

Tarkoituksena on löytää Sakaristonmäelle luontevia täydennysrakentamispaikkoja ja laatia ehdotus siitä, millainen rakentaminen alueelle sopisi. Pyhän ristin kirkon ainutlaatuisuudesta sekä alueen puistomaisuudesta halutaan pitää kiinni jatkossakin.

Kouvolan kaupunki järjestää yleisen suppean ideakilpailun Sakaristonmäen alueen kehittämisestä yhdessä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Tarkoituksena on ratkaista alueen maankäytön yleiset suuntaviivat asemakaavoituksen ja muun suunnittelun pohjaksi. Kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö ja Ratamo-keskuksen rakentamisen myötä vapautuva terveyskeskuksen alue luovat mielenkiintoiset mahdollisuudet alueen kehittämiselle aivan ydinkeskustan tuntumassa.

Kilpailu alkaa 10.9. ja päättyy 20.12.2018. Kilpailu ratkaistaan ja tulos julkistetaan alkuvuodesta 2019. Kilpailun lähtötietomateriaaliksi Kouvolan kaupunki teki alueesta karttakyselyn kesällä 2018. Kyselyyn kävi vastaamassa 123 asukasta. Vastauksissa korostuivat liikenteeseen liittyvät epäkohdat ja Pyhän ristin kirkon ainutlaatuisuus sekä alueen puistomaisuus, josta halutaan pitää kiinni.

Kilpailijoiden tehtävänä on löytää Sakaristonmäelle luontevia täydennysrakentamispaikkoja ja laatia ehdotus siitä, millainen rakentaminen alueelle sopisi. Tärkeänä lähtökohtana on kehittämisen lisäksi turvata alueen kulttuurihistorialliset ja luontoarvot sekä tuoda alue toiminnallisesti ja rakenteellisesti lähemmäs keskustaa.

Kilpailussa menestyneitä töitä on tarkoitus käyttää hyödyksi lähivuosina alueelle tehtävissä asemakaavamuutoksissa. Muutoksiin otetaan tämän hetken tietojen mukaan myös Sakaristonmäen asukkaista koostuva asukasraati.

Lisätietoa: Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, p. 020 615 7404

www.kouvola.fi/sakaristonmaki

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme