+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus – MTBE-pitoisuuksissa ei merkittäviä muutoksia

6.7.2018

Vesistöjen tarkkailuja on jatkettu tiistaina ja keskiviikkona 3.-4.7.2018. Sarkaveden tai Vuohijärven MTBE-pitoisuuksissa ei ole todettu merkittäviä muutoksia. Valmistuneet tarkkailutulokset on päivitetty tarkkailukarttoihin. Ojien ja lampien tarkkailutulokset valmistuvat perjantaina 6.7.

Vesistötarkkailut jatkuvat ensi viikolla maanantaina 9.7.2018.

MTBE:n poistoa onnettomuusalueen läheisyyteen rakennetun patoaltaan vedestä tehostettiin tällä viikolla, kun BK-Hydrometa Oy:n aloitti käsittelyn patoaltaalla. Vedenkäsittely jatkuu myös jo käytössä olevalla Fortumin käsittelylaitteistolla. Padottu, MTBE-pitoinen vesi on tarkoitus käsitellä kesän aikana.

Vedenjakelupisteet ovat toiminnassa ennallaan osoitteissa Mouhuntie 647, Virransalmentie 1988 ja Voikoskentie 138.

Lue aiempi tiedote aiheesta.

Taustaa
Onnettomuus tapahtui lauantaina 7.4., kun Mäntyharjun Kinnin seisakkeella tilapäisessä säilytyksessä ollut 50 junavaunun letka lähti tuntemattomasta syystä liikkeelle, ja yksi säiliövaunu törmäsi päätepuskimeen. Vaunu suistui raiteelta ja rikkoutui. Säiliössä oli 61 tonnia MTBE:tä, jota valui maahan 35 tonnia.

Lisätietoja
• VR Groupin verkkosivut: http://www.vrgroup.fi/kinni
• VR:n palvelunumero 0203 32030 (ma-pe 8-18, la-su + juhlapyhät 10-14)
• Viranomaisten yhteystiedot löytyvät em. VR Groupin verkkosivujen kautta.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme