+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Lapinsalmen riippusillan korvaavat venekuljetukset käynnistyvät Repoveden kansallispuistossa

6.7.2018

Seikkailuviikari-vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä vilkkaimman lomasesongin aikana 7.7.–12.8.2018 ja 1–2.9.2018 päivittäin kello 10–18. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Metsähallituksen tiedote 6.7.2018 klo 11:36:

Metsähallitus, Kouvolan kaupunki ja Mäntyharjun kunta järjestävät säännölliset venekuljetukset Repovedelle korvaamaan rikkoutunutta Lapinsalmen siltaa. Vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä vilkkaimman lomasesongin aikana 7.7.-12.8.2018 ja 1-2.9.2018 päivittäin kello 10-18. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Venekyyti on asiakkaille maksuton. Venekuljetuksen toteuttaa Seikkailuviikari Oy 12-paikkaisella vuokraveneeksi katsastetulla ja rekisteröidyllä puuveneellä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa myös useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, mikäli alus on toisella laiturilla.

Venekuljetuksissa käytettävä Seikkailuviikari-niminen vene.Venekuljetuksissa käytettävä Seikkailuviikari-niminen vene.

Repoveden kansallispuistossa on eritasoisia merkittyjä retkeilyreittejä yli 40 km. Monipuolinen retkeilyreitistö suo mahdollisuudet useamman päivän vaelluksille. Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

"Repovesi on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Haluamme varmistaa, että asiakkaat pääsevät riippusillan rikkoutumisesta huolimatta nauttimaan Repoveden luonnosta normaalisti myös tänä kesänä", kertoo Metsähallituksen tiedottaja Tiina Hakkarainen.

Lisätietoja:

Metsähallitus
tiedottaja, Tiina Hakkarainen puh. 040 767 3038

Seikkailuviikari Oy
Kari Niemi puh. 0500 862 862

Repoveden kansallispuiston sivuille

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme