+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kymijoen ulkoilureitin suunnitelma nähtävillä nyt

17.7.2018

Suunnitteilla oleva Kymijoen ulkoilureitti tuo valmistuessaan kaivatun kevyen liikenteen yhteyden jokimaisemaan ja luo samalla maisemallisen yhteyden Kouvolan, Kuusankosken ja Korian välille. Ulkoilureitin yleissuunnitelmaan voi tutustua ja sitä voi kommentoida heinä-elokuussa.

Kymijoen ulkoilureitin suunnitelmaa on tarkennettu kevään ja kesän aikana ja valmistunut yleissuunnitelman tarkennus sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulevat julkisesti nähtäville ja kommentoitavaksi keskiviikkona.

Kyseessä on suunnitelma yhtenäisen, 25 kilometriä pitkän ulkoilureitin muodostamiseksi Kouvolan, Kuusankosken ja Korian välille. Suurin osa valmiiseen rengasreittiin tarvittavista kulkuväylistä on jo olemassa. Turvallisen ja viihtyisän kokonaisuuden muodostamiseksi olemassa olevaa reitistöä kunnostetaan ja puuttuvat osat rakennetaan Kuusankosken ja Ruotsulan välille sekä Sääksniemeen Lamminrantaan. Ulkoilureitille rakennetaan myös opastus.

Nähtäville tuleva yleissuunnitelman tarkennus tarkentaa aiempien suunnitteluratkaisuja ja osoittaa teknisiä reunaehtoja ja periaatteita syksyllä alkavalle tarkemmalle rakennussuunnitelmalle. Suunnitelma perustuu aiemmin tehtyihin raportteihin, maastokäyntiin, paikkatietoanalyyseihin sekä asukkailta kerättyihin tietoihin. Tarkennetussa yleissuunnitelmassa on keskitytty suunnitteluratkaisujen osalta reitin puuttuviin (4km) ja parannettaviin (7km) osiin.

Kouvolan kaupungin viherpäällikkö Jouni Dahlman toivoo, että ulkoilureitin yleissuunnitelma toteutuessaan palvelisi sekä kuntalaisten että Kymenlaaksossa vierailevien tarpeita. Dahlman kertoo, että alueen rakennussuunnittelu käynnistyy yleissuunnitelman tarkistamisen jälkeen elokuussa. Tämän jälkeen päästään rakentamaan itse reittiä. Reitin uusien osien rakentaminen alkaa keväällä 2019 ja se on tarkoitus olla valmiina kokonaisuudessaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kaupunki tiedottaa reitin käyttöön ottamisesta virallisena ulkoilureittinä erikseen. Reitin kulkukelpoisiin osuuksiin tutustuminen ja niillä liikkuminen on siihen asti reitin käyttäjien omalla vastuulla.

Kymijoen ulkoilureitin osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä yleissuunnitelman tarkennus liitteineen ovat nähtävillä tutustumista ja kommentointia varten 18.7.-19.8.2018 Kouvolan kaupungin internetsivuilla www.kouvola.fi/kymijoenreitti sekä Kouvolan kaupungin Tekniikka- ja ympäristötalossa (Valtakatu 33, 2. krs., Kuusankoski).

Lisätietoja:
viherpäällikkö Jouni Dahlman, 020 615 8569, jouni.dahlman@kouvola.fi
(lomalla 23.7-29.7 ja 2.8-29.8),
kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi
(lomalla 16.7.-12.8.2018)

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme