+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvola kutsuu vaikuttajia keskustelemaan Porissa aluekehityksestä ja logistiikasta

12.7.2018

Kouvola esittäytyy Porin asuntomessuilla viihtyisänä asuinpaikkana ja erinomaisena sijoittumispaikkana yrityksille, joita kiinnostaa vienti ja kansainvälistyminen. Kouvolan kaupunki järjestää kaksi keskustelutilaisuutta elinkeinoelämän edustajille sekä valtakunnan tason vaikuttajille. Tilaisuuksien aiheina ovat aluekehitys ja kasvunäkymät sekä logistiikan ja teollisuuden väylät.

Kouvola valmistautuu ensi vuoden asuntomessuihin 2019 näkymällä Porin asuntomessuilla osastollaan sekä samanaikaisesti kaupungissa pidettävillä keskusteluareenoilla.

Kouvolan kaupunki järjestää ensi viikolla kaksi keskustelutilaisuutta kutsuvieraille Porissa. Tilaisuuksiin on kutsuttu elinkeinoelämän edustajia sekä valtakunnan tason vaikuttajia. Kouvolan kaupungilta tilaisuuksissa ovat mukana kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, kaupunginjohtaja Marita Toikka, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell sekä kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistoa.

Molempiin tilaisuuksiin saadaan videotervehdys kouvolalaisilta, valtakunnallisesti menestyviltä vientiä tekeviltä perheyrityksiltä. Tilaisuudet avaavat 17.7.2018 valtiotieteiden tohtori Timo Aro ja 18.7.2018 liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Alla tilaisuuksien ohjelmat.

17.7. 2018 Metropolista maakuntakaupunkeihin – aluekehitys ja kasvunäkymät

  • Nurmijärvi-ilmiöstä Kouvola-ilmiöön: Suomen johtava muuttoliiketutkija, valtiotieteiden tohtori Timo Aro
  • Kommenttipuheenvuoro: kansanedustaja Markku Pakkanen
  • Videotervehdys: toimitusjohtaja Jussi Kinnunen Lumon Oy
  • Puheenvuoro: Kehittyvä Kouvola, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, Kouvolan kaupunki
  • Keskustelu

18.7.2018 Kouvolan kautta Kiinan - logistiikan ja teollisuuden väylät

  • Ministeripuheenvuoro: Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner
  • Aasian ja Pohjois-Euroopan välinen logistiikka: Professori Olli-Pekka Hilmola, Lappeenrannan Teknillinen yliopisto
  • Videotervehdys: Kaslink Foods Oy:n veljekset toimitusjohtaja Tuomas, brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri ja myyntijohtaja Matti Kukkonen
  • Puheenvuoro: Yritysten sijoittumismahdollisuudet Kouvolassa, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, Kouvolan kaupunki
  • Keskustelu

- Meillä on Porissa loistava tilaisuus esitellä Kouvolaa hyvänä, turvallisena ja monipuolisena asuinpaikkana sekä erinomaisena yritysten sijoittumispaikkana. Liikenneyhteydet ovat valttimme asukkaille, logistiset yhteydet viennille ja yritysten sijoittumiselle. Yritysten sijoittumisen ja työvoiman saannin kannalta on merkittävää, missä ihmiset haluavat asua, olla ja elää. Tästä näkökulmasta on hyvä esitellä Kouvolan kodikkuutta ja mutkatonta arkea höystettynä loistavilla harrastusmahdollisuuksilla ja luontoarvoilla, Petteri Portaankorva toteaa.

- Meillä on Porissa loistava tilaisuus esitellä Kouvolaa hyvänä, turvallisena ja monipuolisena asuinpaikkana sekä erinomaisena yritysten sijoittumispaikkana. Liikenneyhteydet ovat valttimme asukkaille, logistiset yhteydet viennille ja yritysten sijoittumiselle. Yritysten sijoittumisen ja työvoiman saannin kannalta on merkittävää, missä ihmiset haluavat asua, olla ja elää. Tästä näkökulmasta on hyvä esitellä Kouvolan kodikkuutta ja mutkatonta arkea höystettynä loistavilla harrastusmahdollisuuksilla ja luontoarvoilla, Petteri Portaankorva toteaa. Lisätietoja:

Petteri Portaankorva
kehitysjohtaja
puh. 020 615 1287
petteri.portaankorva(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme