+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Siisti Siti sai liikkeelle yli 7 500 kouvolalaista

8.6.2018

Noin 7 500 kouvolalaista innostui siistimään ympäristöään yhteisissä siivoustalkoissa. Vuosittaiseen Siisti Siti -tempaukseen osallistuneet keräsivät roskia ja siistivät muuten lähiympäristöstä.

Kouvolan Siisti Siti-kampanja sai tänä keväänä yhä enemmän ihmisiä mukaan. Kampanjaan ilmoittautui 123 tahoa tai henkilöä, jotka ilmoittivat yhteensä noin 5 240 henkilöä. Lisäksi muista lähteistä osallistujatietoja saatiin noin 2 260 henkilöstä ja Tavaranvaihtopäiville osallistui n. 1 500 henkilöä. Yhteismääräksi voidaan siis laskea kaudella 2017–2018 noin 9 000 kampanjaan ja tapahtumiin osallistujaa.

Siisti Sitiin osallistui tänäkin vuonna runsaasti kouluja ja päiväkoteja, mutta myös yrityksiä, työpaikkoja, yksityishenkilöitä ja harrastusryhmiä. Päiväkodit ja koulut siivosivat pääasiassa pihoja ja varastotiloja. Kouvolan kaupungin Liikuntapaikka- ja puhtauspalvelut siivosivat perinteisesti yhdessä KPL:n kanssa KSS Energia Areenaa ja MyPa:n edustuksen ja juniorijoukkueiden kanssa Saviniemen kenttää. Siivoustalkoot ylsivät monien toimesta myös lähimetsiin ja tienpientareille.

Siisti Siti -haaste 2018: Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi mukaan PIK_ryhmän (kuvassa edustaa Juha Huhtala) sekä kaupungin toimialajohdon ja kaikki työyksiköt.Siisti Siti -haaste 2018: Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi mukaan PIK_ryhmän (kuvassa edustaa Juha Huhtala) sekä kaupungin toimialajohdon ja kaikki työyksiköt.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi tänä vuonna Facebook-ryhmä Positiivisten ihmisten Kouvolan ja kaupungin työyksiköt kampanjaan mukaan. Haasteeseen tartuttiin mm. liikuntapaikkapalveluissa rivakasti: liikuntapaikkojen hoitajat, uimahallien henkilökunnat, siivoojat ja uimaopettajat siivosivat yhteistuumin Kouvolan urheilupuiston, Haanojan haalin, Kuusankosken urheilutalon, Valkealan urheilukentän ja Voikkaan pallokentän tiloja ja ympäristöä.

Liikuntapaikkapalvelujen henkilökunta siisti liikuntapaikkoja ja niiden ympäristöjä vuoden 2018 Siisti Sitissä.Liikuntapaikkapalvelujen henkilökunta siisti liikuntapaikkoja ja niiden ympäristöjä vuoden 2018 Siisti Sitissä.

Tavaranvaihtopäivät

Perinteinen ja suosittu Tavaranvaihtopäivät kierrätti käyttökelpoista tavaraa "Tuo tullessas – vie mennessäs" ajatuksella. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi yhteensä n. 1 500 osallistujaa. Tapahtuman järjesti Kerkko verkosto Kouvolan kaupungin ekotukihenkilöiden avustuksella.

Siisti Siti -karttakysely

Kouvolan kaupunki kyseli karttakyselyllä siivoamista vaativia paikkoja kuntalaisilta. Kyselyyn saatiin 100 vastaajan toimesta 232 merkintää (klikkaa karttakuva suuremmaksi!). Tärkeimmiksi osoittautuvat kohteet kaupungin omistamilla mailla otetaan kunnossapidon ja metsänhoidon työohjelmaan ja laitetaan kuntoon kesään 2019 mennessä.

Siisti Siti -kysely:  karttakuva vastauksista

Arvonnat ja kilpailut

Siisti Sitin yhteydessä järjestettiin myös videokilpailu koululaisille. Kilpailuun osallistui vain yksi ryhmä Kääpälän koulusta. Kilpailuvideo ei aivan täyttänyt palkintokriteerejä, joten pääpalkinto jäi jakamatta. Työryhmää kuitenkin muistettiin pienemmällä palkinnolla hyvästä työstä ja aktiivisuudesta.

Kampanjaan itsensä tai ryhmänsä ilmoittaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekasseja. Sosiaalisessa mediassa oli kampanjan ajan kuvakilpailu, jossa innostettiin nappaamaan kuva omasta siivouskohteesta ja jakamaan se Instagramissa tai Siisti Siti-Facebook-sivulla. Instagramissa kuvajakoja hashtagilla #siistisiti julkaistiin 24 ja Facebookissa 4. Kuvia jakaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekasseja. Arvonnoissa voittaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Siistimpi Siti on yhteinen asia

Siisti Siti -kampanjan tavoitteena on siistimpi, puhtaampi ja turvallisempi Kouvola. Siivoustalkoiden osallistujamäärä on kasvanut joka vuosi, joten talkoille tuntuu olevan tarvetta. Tapahtumasta on ilmoittautumisien yhteydessä hyvää palautetta. Ympäristön siisteys koetaan tärkeäksi ja Siisti Siti tarjoaa hyödyllisen tavan yhdistää hyvä teko ja yhdessä tekeminen.

Siisti Siti -kampanjassa halutaan ensi vuonna innostaa roskien keräämisen ja siivoamisen lisäksi myös kierrätykseen. Vuonna 2019 toivotaankin ihmisten osallistuvan myös entistä enemmän pihakirppisten muodossa. Tavoitteena on myös antaa Siisti Siti -tiedotusmateriaaleja kaikkien käyttöön, ketkä haluavat kampanjaan sopivia tempauksiaan ilmeen alla markkinoida.

Kiitos yhteistyökumppaneille ja kaikille Siisti Sitiin osallistuneille tärkeästä työstä!

Kouvolan kaupungin koordinoimassa Siisti Siti-talkoissa ja tapahtumissa yhteistyökumppaneita olivat: Hyötypaperi, JacMopp, Kymenlaakson Jäte, Kymen KTK, Kymenlaakson Martat, Lassila & Tikanoja, Liikenneturva, Parik-säätiö, Solvay ja Kerkko -verkosto.

Lisätietoja:

Timo Martikainen
ympäristöasiantuntija
puh. 020 615 6755

www.kouvola.fi/siistisiti

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme