+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvola kehittää keskustan virkistysalueita - osallistu suunnitteluun

16.5.2018

Urheilupuisto on Kouvolan urheilukaupunkimaineen kulmakivi ja yksi Kouvolan keskustan helmistä. Myös Mielakan laskettelukeskus on keskeisen sijaintinsa vuoksi ainutlaatuinen Suomessa. Kesällä käynnistyvä virkistysalueiden kehittämissuunnitelma tähtää keskustan ja sen tuntumassa olevien virkistysalueiden potentiaalin täysimittaiseen hyödyntämiseen.

Urheilupuisto-Palomäen ja Mielakan lisäksi suunnitelmassa tarkastellaan Sarkolan urheilupuistoa sekä Haanojan ja Pappikallion virkistysalueita. Alueilla on jo nykyisin paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon mutta paine niiden kehittämiseksi ja uusien toimintojen sijoittamiseksi on kasvanut.

Tämän vuoksi on Kouvolan kaupungilla tekeillä kehittämissuunnitelma, jossa selvitetään virkistysalueiden nykytilaa, rakenteellisia ja liiketoiminnallisia mahdollisuuksia sekä arvioidaan kehittämisen vaikutuksia. Suunnittelun tavoitteena on lisätä liikunnan ja virkistyksen monimuotoisuutta säilyttäen kuitenkin mm. alueiden luonto- ja kaupunkikuvalliset arvot. Lisäksi tavoitteena on parantaa alueiden saavutettavuutta ja ympärivuotista käyttöä.

Virkistysalueiden käyttäjillä on mahdollisuus osallistua suunnitteluun vastaamalla kyselyyn. Kysely on avoinna 16.5.-3.6.2018 osoitteessa www.kouvola.fi/keskustankehittaminen. Yhteenveto vastauksista toimii tärkeänä taustamateriaalina tulevalle suunnittelulle.

Kyselyn on laatinut Kouvolan kaupungin kaupunkisuunnittelu.

Lisätietoa
Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, p. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme