+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvola-Xi´an konttijunayhteyden hyödyntämistä vauhditettiin onnistuneesti Kiinan-matkalla

16.5.2018

Kouvolan kaupungin johtavat luottamushenkilöt ja virkamiesjohto tapasivat Kiinan Xi´anissa 9.–14.5.2018 Shaan`xin maakunnan ja Xian´in kaupungin johtoa. Palavereissa sovittiin konttijunayhteyden potentiaalin yhteismarkkinoinnista. Se alkaa Helsingissä 8. kesäkuuta järjestettävällä, pohjoismaisille globaaleille yrityksille suunnatulla tapahtumalla. Tilaisuudessa lanseerataan Pohjoisen Euraasian kasvualusta.

Kouvola vauhditti Kouvola-Xi´an konttijunayhteyden hyödyntämistä tapaamalla Kiinan Xi´anissa 9.–14.5.2018 Shaan`xin maakunnan ja Xian´in kaupungin johtoa. Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka luonnehtii tapaamisia onnistuneiksi.
– Kouvola on marraskuusta 2017 lähtien ollut osa modernia Silkkitietä. Kouvolan ja Kiinan välinen konttijuna on lyhin ja nopein maakuljetusreitti Euroopan unionin ja Kiinan välisessä liikenteessä. Jotta uudesta yhteydestä saataisiin kaikki mahdollinen hyöty irti, aloitamme Shaan`xin ja Xian´in toimijoiden kanssa yhteisen sijoittumismarkkinoinnin, Toikka kertoo. Hänen mukaansa Kouvolalla on kaikki mahdollisuudet saada uusia kansallisia ja kansainvälisiä yrityksiä sijoittumaan Kouvolaan tämän myötä.

Kiinan_matka_2018

Kasvualusta teollisuuden ja kaupan yrityksille

Yhteismarkkinoinnin ensimmäinen näkyvä ponnistus on Helsingissä 8. kesäkuuta järjestettävä, pohjoismaisille globaaleille yrityksille suunnattu tapahtuma. Tilaisuudessa Kouvolan ja Xi´anin kaupungit sekä niiden kehitysyhtiöt Kouvola Innovation Oy ja Xián International Trade and Logistics (ITL) Park lanseeraavat Pohjoisen Euraasian kasvualustan.
– Kyseessä on Kouvolan ja Xi´anin välistä säännöllistä konttijunayhteyttä hyödyntävä EU-Kiina-kasvualusta sekä Kouvolaan että Xi´aniin sijoittuville teollisuuden ja kaupan yrityksille, Kouvola Innovation Oy:n toimitusjohtaja Martti Husu sanoo.
Kouvola kehittää nykyisen terminaalialueensa jatkoksi uutta, 300 hehtaarin terminaalialuetta Kullasvaara-Tehola alueelle.
– Konttijunayhteys on kevään kuluessa saavuttanut säännöllisen vuorotiheyden ja kuljetusten volyymi tulee kasvamaan nopeasti. Haluamme mahdollistaa tämän ja vauhdittaa kehitystä.
Kouvola pyrkii sijoittumismarkkinoinnilla houkuttelemaan uudelle terminaalialueelle Kiinassa tuotettujen tavaroiden Pohjois-Euroopan jakeluvarastoja, loppukokoonpanotehtaita ja Kiinaan suuntautuvaa vientiä tukevia varastointi-, kontitus- ja lastauspalveluita.

Lisätiedot:
Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, puh. 020 615 3100, marita.toikka(a)kouvola.fi
toimitusjohtaja Martti Husu, Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 1353, martti.husu(a)kinno.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme