+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Hevoset apuna metsänhoidossa Urheilupuistossa

13.4.2018

Tiistaina 17.4.2018 on mahdollisuus nähdä, miten metsää hoidetaan hevosvoimin. Kouvolan kaupunki teettää Urheilupuistossa hevosmetsurityönä vanhojen puiden harvennusta jäähallin ja Sumulaakson kadun välisellä metsäalueella. Selänteen Metsäpalvelun metsuri aloittaa puunkaadon viikonloppuna ja tiistaina paikalle saapuvat puita kuljettamaan varsinaiset ajokoneet: Ruotsin Ardenner - hevoset Lincoln ja Tarsan.

Tarkoituksena on harventaa hellävaraisesti metsikön huonokuntoisimpia isoja kuusia, jotta saadaan lisää valoa ja kasvutilaa alla kasvaville rhododendroneille ja muulle kasvillisuudelle.

Viherpäällikkö Dahlmanin mielestä kaupungin kannattaa hyödyntää kestävän kehityksen puistometsien hoitotapaa, varsinkin kuin on mahdollisuus kokeilla tällaista hevosmetsuripalvelua. On hienoa, että myös kaupunkilaiset pääsevät seuraamaan metsurin ja hevosten yhteistyötä. Urheilupuisto sopii työkohteeksi, koska alueella ei haluttu käyttää raskaita metsäkoneita. Työtapa on hellävaraisuutensa lisäksi arvokasta perinnetyön säilyttämistä ja sopii erinomaisesti tällaisiin erityiskohteisiin.

Työnäytöstä on mahdollisuus seurata jäähallin puoleiselta sivulta vesialtaan viereiseltä kevyenliikenteen väylältä. Katsojien on kuitenkin syytä huomioida turvaetäisyydet työmaalla.

Lisätietoja:
viherpäällikkö Jouni Dahlman, jouni.dahlman@kouvola.fi, 020 615 8569
metsätalousinsinööri, Kirsi Hokkanen, kirsi.hokkanen@kouvola.fi, 020 615 7754

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme