+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Hyvinvointijohtaminen tapetilla Kouvolassa

8.3.2018

Kymenlaakson kunnat kokoontuivat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen merkeissä keskiviikkona.

Tarja Alamattila, Maria Salenius, Kirsi-Marja Karjalainen ja Sirpa Korhonenhyten pauloissa.

Kymenlaaksossa hyvinvointia ja terveyttä edistävät toimijat kokoontuivat eilen keskiviikkona 7. maaliskuuta Kouvolaan kehittämään maakunnan hyvinvointijohtamista ja yhteistyötä. Kouvola-talolla järjestetyssä kutsuseminaarissa olivat edustettuina Kymenlaakson kunnat, Carea-kuntayhtymä, Suomen Kuntaliitto ja FCG Konsultointi Oy. Tilaisuus oli osa vuoden 2017 keväällä käynnistynyttä Kunta hyvinvoinnin edistäjänä -verkostohanketta.
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kuntien perustehtävä, ja kuuluu myös vuoden 2020 alussa aloittaville maakunnille. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä -verkostohanke nostaa esiin muun muassa kuntien ja maakuntien työnjakoon liittyviä kysymyksiä, tulevan Kymenlaakson maakunnan monialaisen hyte-työryhmän puheenjohtaja Kirsi-Marja Karjalainen sanoo.
Hänen mukaansa maakuntalainsäädäntöön ei ole kirjattu hyteä koskien maakunnan ja kunnan välistä työnjakoa, vaan siitä sovitaan alueellisesti.
- Tavoitteena on tuloksellisen työskentelyn mahdollistava ja päällekkäisyydet poistava yhteistyömalli, myös Kouvolan kaupungin terveyden edistämisen palvelupäällikkönä toimiva Karjalainen sanoo.

Kunta hyvinvoinnin edistäjänä
-projektissa ovat Kymenlaaksosta mukana Hamina, Kotka ja Kouvola, mutta alueellisiin tilaisuuksiin osallistuvat kaikki Kymenlaakson kunnat. Verkostoprojekti tukee niitä kunnan tulevaisuuden roolien omaksumisessa ja tarjoaa uusia toimintatapoja hyvinvoinnin edistämiseen.
Projektissa kunnat tukevat toisiaan ja kehittävät toimintaansa yhteisissä työpajoissa. Niissä syntyy myös yhteistyö- ja neuvottelumalleja maakuntien ja kuntien yhteiseen hyvinvoinnin edistämiseen sekä muihin tarvittaviin kumppanuuksiin.

Lisätietoja:

Kirsi-Marja Karjalainen, Kymenlaakson maakunnan hyte-työryhmän puheenjohtaja, puh. 020 615 9311, kirsi-marja.karjalainen(at)kouvola.fi

Tarja Alamattila, hyvinvointisuunnittelija, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7483, tarja.ala-mattila(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme