+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuusankoskenpuistolle on suunniteltu päivitetty ilme

8.2.2018

Tekninen lautakunta saa tiistain kokouksessa hyväksyttäväkseen tammikuussa julkisesti nähtävillä olleen yleisen alueen suunnitelman, joka koskee Kulmapuistoa, Kuusankoskenpuistoa sekä puistoon rajautuvaa yleistä pysäköintialuetta Pengertien varressa.

Kuusankoskenpuisto sijaitsee Valtakadun pohjoispuolella Kouvolan kaupungin Tekniikka- ja ympäristötalon vieressä. Kulmapuisto on Tekniikka-ja ympäristötalon toisella puolella oleva pieni viheralue Kuusankoskenkadun ja Valtakadun kulmassa.
Puistoalue on alun perin rakennettu ympäröimään v. 1931 valmistunutta Kuusankosken toista kunnantaloa. Puiston muoto, laajuus ja käyttötarkoitus ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Nykyinen muoto käytäväverkostoineen ja istutuksineen syntyi 1950-60 luvun vaihteessa.

Suunnittelualueen voimassa olevan asemakaavan mukaan puisto tulee suunnitella ja toteuttaa edustavana ja selkeänä kaupunkirakennetta rajaavana viheralueena.
Nykypäivänä puiston puusto ja muu kasvillisuus on osittain huonokuntoista ja alueella on kuivatusongelmia. Puiston pääkäytävä toimii läpikulkureittinä, ja pysäköintialueelta kuljetaan puiston läpi Tekniikka- ja ympäristötalolle. Osa reiteistä on vähäisemässä käytössä ja nurmettuneita. Puiston valaistus ja kalusteet kaipaavat uusimista.

Hyväksyttävänä olevan suunnitelman mukaan alueella kunnostetaan sen puu- ja pensasistutukset, kuivatusrakenteet, ulkovalaistus ja kivituhkapintaiset puistokäytävät. Lisäksi puiston keskeinen oleskelualue uusitaan ja Kuusankoskenpuiston länsipäähän rakennetaan uusi kuntoilualue. Oleskelualuetta, Valtakadun puoleista sisäänkäyntiä ja kuntoilualuetta rajaamaan rakennetaan matalat muurit, jotka tuovat puistoon myös kaupunkikuvallista ilmettä.

Kohde sisältyy yhdyskuntatekniikan vuoden 2018 investointisuunnitelmaan, joka on myös hyväksyttävänä teknisen lautakunnan kokouksessa.
Hankkeen kustannusarvio on 320 000 € (alv 0 %), joka sisältää myös suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset.

Lisätietoja:
suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, p. 02061 57096, tapani.vuorentausta(a)kouvola.fi ja
kohteen suunnitteluttaja vihersuunnittelija Maijastiina Lintukangas, p. 02061 55441, maijastiina.lintukangas(a)kouvola.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme