+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Varhaiskasvatuksen maksut laskevat

2.1.2018

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat tammikuusta 2018 alkaen. Hallitus antoi 19.9.2017 eduskunnalle esityksen varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain muuttamisesta. Pieni- ja keskituloisen perheen maksut alenevat, ja jatkossa toisen lapsen sisaralennus on 50 % nykyisen kymmenen sijaan.

Uudet asiakasmaksut määritetään 1.1.2018 alkaen voimassa olevien perheen tulotietojen mukaan. Uutta tuloselvitystä ei vaadita. Lasten ja nuorten lautakunta tekee päätöksen maksulain mukaisista muutoksista voimassa oleviin Kouvolan varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteiin. Lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 17.1.2018.

Sisaralennus nousee

Toisesta lapsesta perittävä maksu alenee. Toisen lapsen maksu olisi esityksen mukaan enintään 50 % ensimmäisen lapsen maksusta eli enintään 145 €. Nykyään toisen lapsen ns. sisaralennus on 10 %. Seuraavien lasten sisaralennus olisi edelleen 80 % nuorimman lapsen maksusta eli maksu olisi enintään 58 €.

Tulorajat nousevat – asiakasmaksut laskevat

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perhekokokohtaiset tulorajat ja maksuprosentit:


Korkein maksu

– jos olet hyväksynyt korkeimman maksun ja et ole toimittanut tulotietoja

Toimita tulotiedot 31.1.2018 mennessä. Alla olevasta taulukosta, näet korkeimman maksun tulorajat 1.1.2018 alkaen. Jos tulotietoja ei toimitettu 31.1.2018 mennessä, niin maksuna peritään korkein maksu.


Laskuri varhaiskasvatuksen asiakasmaksun arvioimiseksi

Laskurin avulla voit arvioida, kuinka paljon perheesi maksaa varhaiskasvatuksesta. Huomioithan, että laskurin tulos on vain suuntaa antava ja perustuu varhaiskasvatuksesta perittäviin enimmäismaksuihin.

Maksulaskuri

Lisätietoja

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme