+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Osallistu ulkoilureitin suunnitteluun - nyt kerätään tarinoita ja muistoja Kymijoen varrelta!

24.1.2018

Kun suunnitteilla oleva noin 25 kilometrin pituinen reitti aukeaa vuonna 2020, voi Kymijoen maisemaa päästä ihailemaan vaikka pyöräillen joenvartta pitkin. Nyt kerätään suunnittelun tueksi tarinoita, muistoja ja tietoa tärkeistä paikkoista ulkoilureitin varrelta.

Kymijoen ulkoilureittiä aletaan rakentaa vaiheittain vuoden 2018 aikana hyödyntäen olemassa olevaa jalankulku- ja pyörätieverkostoa. Laadukas ja monipuolinen reitti muodostaa valmistuessaan maisemallisen yhteyden Kouvolan, Kuusankosken ja Korian välille. Puuttuvat osat rakennetaan Kuusankosken ja Ruotsulan välille sekä Sääksniemeen. Kokonaan uusia reittejä rakennetaan noin neljän kilometrin matkalle.

Nyt kerätään asukkailta ja alueella ulkoilijoilta tarinoita ja muistoja reitin varrelta ja sen läheisyydestä, kartoitetaan kauniita paikkoja ja näkymiä sekä kerätään toiveita mahdollisista uusista palvelutarpeista ulkoilureitin varrelle. Kyselyssä voi ehdottaa myös nimeä uudelle ulkoilureitille. Kyselytietoja hyödynnetään reitin jatkosuunnittelussa ja toteutuksessa, kuten opastuksessa ja reitin markkinoinnissa.

Kouvolan kaupungin tekniikka- ja ympäristöpalveluiden laatima kysely on auki 24.1.–25.2.2018 osoitteessa www.kouvola.fi/kymijoenreitti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan yksi 10 kerran kortti Kouvolan kaupungin uimahalleihin.

Kymijoen ulkoilureitin on valmistuessaan tarkoitus lisätä Kymijoen saavutettavuutta ja virkistyskäyttöä. Tavoitteena on lisätä ensivaiheen jälkeen reitin varrelle sekä julkisia että yksityisiä palveluja ja liittää se myös muihin läheisiin reitteihin ja kohteisiin. Reitti tullaan opastamaan erikseen sitä varten suunnitelluilla opastauluilla ja -viitoilla ja sitä tullaan markkinoimaan laajasti.

Kaupunki tiedottaa erikseen reitin käyttöön ottamisesta virallisena ulkoilureittinä. Reitin kulkukelpoisiin osuuksiin tutustuminen ja niillä liikkuminen on siihen asti reitin käyttäjien omalla vastuulla.


Lisätietoja:
Hankkeen projektipäällikkö, viherpäällikkö Jouni Dahlman,
jouni.dahlman@kouvola.fi, 020 615 8569
Kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä,
kaisa.niilo-rama@kouvola.fi, 020 615 7404

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme