+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Terveys2018-infosivusto avattu kouvolalaisille

18.12.2017

Kouvolan kaupungin terveyspalvelut uudistuvat. Lue tästä nyt myös nettisivuiltamme www.kouvola.fi/terveys2018. Infosivusto perustuu 13. joulukuuta ilmestyneen Terveys 2018 -liitteen materiaaleihin, joita täydennetään lisäuutisilla terveyspalveluiden muutoksen edetessä.

KS Keskiviikon välissä jaettiin 13. joulukuuta Kouvolan kaupungin ja Carean yhdessä julkaisema Terveys 2018 -tiedotusliite, joka kertoo Kouvolan kaupungin vuodenvaihteessa uudistuvista terveyspalveluista. Liitettä jaetaan loppuvuonna erillisenä muun muassa kaupungin terveysasemilla, kirjastoissa ja Pohjois-Kymen sairaalassa. Liitteen keskeinen sisältö on luettavissa sähköisenä myös sivustolla www.kouvola.fi/terveys2018

Kouvolan terveyspalvelut muuttuvat vuodenvaihteessa niin, että anestesiaa vaativa leikkaustoiminta ja erikoissairaanhoidon päivystys siirtyvät terveydenhuoltolain muutosten vuoksi Kotkaan Kymenlaakson keskussairaalaan. Pohjois-Kymen sairaalan erikoissairaanhoito ja vuodeosastotoiminta siirtyvät hallinnollisesti Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carean toiminnaksi, mutta eivät katoa mihinkään: Kuusaanmäellä tarjotaan jatkossakin ympärivuorokautista lääkäripäivystystä, ja PoKSin poliklinikat palvelevat aiempaan tapaan. Pohjois-Kymen sairaalan osastot profiloituvat kuntouttavaan suuntaan.

Kouvolan kaupungin Ratamo-terveyspalveluja
vahvistetaan lisäämällä terveysasemien sairaanhoitajavetoisia kiirevastaanottoja. Myös kotona tapahtuvan sairaanhoidon saatavuutta parannetaan ja saattohoitoa kehitetään. Muutokset luovat perustaa vuonna 2019 aloittavalle Kymenlaakson sote-kuntayhtymälle.

Siirry tästä infosivustolle

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme