+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Rakentamiseen tarvittavien lupien hakeminen onnistuu nyt verkossa

28.11.2017

Rakentamiseen tarvittavien lupien hakeminen helpottuu Kouvolassa huomattavasti, kun sähköinen lupapalvelu otetaan käyttöön. Lupapalvelun kautta voi edistää rakennuslupa-asiointia verkossa, vuorovaikutuksessa kaupungin viranomaisen kanssa. Tarpeellisten tietojen tallentaminen voidaan hoitaa näppärästi yhteisen hakemusnäkymän kautta ja eri osapuolet pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä – vuorokauden ympäri.

Rakennusprojektissa monta tekijää

Kukaan ei rakenna yksin, vaan mukana on monta tekijää – rakennushankkeeseen ryhtyvä, suunnittelijat, työnjohtajat, urakoitsijat ja viranomaiset. Hankkeen onnistuminen edellyttää kaikkien osapuolten yhteistyötä. Sähköinen lupapalvelu auttaa rakennusprosessin joustavaa ja nopeaa etenemistä.

Rakentamisen luvat ja viranomaisasiointi sähköisesti


Kyseessä on palvelu, jossa niin kansalaiset, yritykset kuin yhteisötkin pystyvät hoitamaan lupa- ja ilmoitusasiansa vuorovaikutuksessa viranomaisten ja muiden hankkeen osapuolten kanssa. Sähköisen lupapalvelun kautta voi hakea lupaa rakentamiseen, rakennettua ympäristöä ja maisemaa muuttaviin toimenpiteisiin.

Asiakas ei ole enää sidoksissa tiukkoihin viranomaisen palveluaikoihin. Verkon sähköinen lupapalvelu on avoinna aina ja kaikkialla, juuri silloin kun kullekin parhaiten sopii.

Palvelua on helppo käyttää

Sähköisen lupapalvelun käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Palvelu pyytää hakijalta tontin tiedot ja selvityksen siitä, mitä ollaan tekemässä. Selkeä ja helppokäyttöinen palvelu ohjaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Esimerkiksi kiinteistön tiedot saadaan helposti neuvontapyyntöön tai lupahakemukseen palvelun paikkatietojen avulla. Hakijalla on koko ajan mahdollisuus käyttää olemassa olevia aineistoja hyödykseen sekä kysyä neuvoa palvelussa olevan sähköisen viestikanavan kautta.

Palvelun käyttö veloituksetta

Sähköisen lupapalvelun käyttö on hakijalle täysin ilmaista. Kunta kuitenkin perii hakemuksen käsittelystä, päätöksen tekemisestä ja katselmuksista maksun rakennus- ja ympäristölautakunnan hyväksymän taksan mukaisesti.

Tiedät missä mennään

Hakija näkee palvelun kautta, mitkä osat suunnitelmistasi ovat kunnossa ja mitä toimenpiteitä vielä odotetaan tehtäväksi. Ajantasaiset tiedot ja suunnitelmat ovat aina kaikkien hankkeen osapuolten nähtävillä ja saatavilla. Suunnitelmiin liittyvä kommunikointi jatkuu asiointipalvelussa, kunnes suunnitelma on valmis päätöksentekoa varten.

Kun suunnitelmat ja muut dokumentit ovat valmiit, hakemuksen liitteineen voi lähettää eteenpäin viranomaisen käsiteltäväksi. Viranomainen pystyy palvelun kautta kommentoimaan sekä ohjaamaan hankkeita nykyistä aikaisemmassa vaiheessa, jolloin myös hakemusten sekä suunnitelmien laatu paranee. Myös lausunnot sekä naapurien kuulemiset saa hoidettua sähköisen palvelun kautta, jos sähköpostiosoitteet ovat tiedossa. Yhdessä tekeminen takaa hankkeen onnistumisen.

Palvelun käyttöohjeisiin voi tutustua rakennusvalvonnan sivuilla.

Sähköinen lupapalvelu löytyy osoitteesta: https://kartta.kouvola.fi/epermit/fi

Lisätietoja:
Rakennusvalvontajohtaja Tapani Ryynänen
www.kouvola.fi/rakennusvalvonta

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme