+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Liikenteenohjauskeskus säilyy Kouvolassa

29.11.2017

Liikennevirasto on tehnyt päätöksen rautatieliikenteen liikenteenohjauskeskuksen säilymisestä Kouvolassa. Tällä hetkellä Kouvolan liikenteenohjauskeskuksessa työskentelee 60 henkilöä.

Liikenteenohjauskeskukset jatkavat sekä Kouvolassa että Helsingissä ja Liikennevirasto jatkaa kauko-ohjausjärjestelmän kehittämistä Kouvolaan. Alkuvuodesta Liikennevirasto kaavaili Helsingin sekä Kouvolan toimintojen siirtämistä uuteen ohjauskeskukseen Lahteen.

Liikenneviraston mukaan hanke liikenteenohjauksen yhtiöittämisestä ja rautatieliikenteen henkilöliikenteen kilpailun avautuminen ovat edenneet ja ne edellyttävät merkittäviä toimenpiteitä rataverkon haltijalle ja liikenteen ohjaukseen. Useampi, merkittävä ja samanaikainen muutos kasvattaa toimintahäiriöiden riskiä ja sen vuoksi keskittämistä ei ole mielekästä toteuttaa suunnitellulla aikajänteellä.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka iloitsee päätöksestä. "Kouvolan merkitys Suomen rautatiekaupunkina ja rautatiekoulutuksen keskuksena on nyt tunnistettu. Teimme perusteellisen asiantuntijavalmistelun yhteistyössä paikkakunnalla toimivien rautatiealan yhteistyötahojen kanssa liikenteen ohjauskeskuksen säilyttämistä puoltavista faktoista. Kouvolan vahvuudet ja yhdessä poliitikkojen kanssa tehty edunvalvontatyö tuottivat Kouvolalle suotuisan ratkaisun. Tästä on hyvä jatkaa Kouvolan kaupungin rautatieklusterin vahvistamista ja viedä käynnissä olevia rautatiealan kehityshankkeita eteenpäin", Marita Toikka toteaa.

Lisätiedot:
Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, puh. 020 615 1287
Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, puh. 020 615 3100
Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen puh. 020 615 7520 etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola on raidekuljetusten kannalta keskeisin paikka Suomessa ja Etelä-Suomen merkittävin rautatielogistiikan keskus ja vahva rautatiealan ammattilaisten kouluttaja. Kouvolassa on Suomen suurin tavaraliikenteen järjestelyratapiha, rautatieyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin sekä päätieverkkoyhteydet kuuteen suuntaan. Kouvola on Suomen suurin rautatiealan ammattilaisten kouluttaja ja täällä on Suomen ainoa Euroopan liikenteen ydinverkon rautatie- ja maantieterminaali Kouvola RRT. Se on kansainväliseltä merkittävyydeltään rinnasteinen HaminaKotkan, Helsingin, Turun ja Naantalin satamien sekä Helsingin ja Turun lentokenttien kanssa.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme