+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvola tavoittelee Suomen liikkuvin kunta -palkintoa

21.11.2017

Liikunnanedistäminen on Kouvolan kaupungilla kaikkien juttu. Työtä tehdään suunnitelmallisesti ja hyvällä sykkeellä. Esimerkkinä tästä on Koko Suomi tanssii -kampanjaan tuotettu video, jossa dinosaurus Kääkki villitsee kesärytmeihin eri-ikäisiä kaupunkilaisia. Kouvola hakee liikunnanedistämiselleen tunnustusta valtakunnallisesta Suomen liikkuvin kunta -kilpailusta.

Kouvolassa ajatellaan, että aina löytyy syitä liikkua. Kaupungin liikunnan palvelut brändättiin vuonna 2016, ja aktiivisen arjen ilosanomaa levittää kaupunkilaisille dinosaurus Kääkki, liikunnan palvelujen rakastettu vihreävoittoinen suurlähettiläs. Liikunnanedistämistä tehdään Kouvolassa suunnitelmallisesti, tutkimustietoon perustuen, poikkihallinnollisesti ja kaikki ikäryhmät huomioiden. Liikuntaseurat ovat kaupungille tärkeä yhteistyökumppani.

Kouvola valittiin marraskuun alussa Kymenlaakson perheliikuntamyönteisimmäksi kunnaksi. Nyt haetaan isompaa tunnustusta, kun Kouvola osallistuu Suomen Kuntaliiton, THL:n, Suomen Olympiakomitean ja Urheilugaalan järjestämään Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla 18. tammikuuta Helsingissä Hartwall Arenalla pidettävässä Urheilugaalassa.

- Olemme Kouvolassa jo pitkään tehneet töitä sen eteen, että kaupunkilaiset liikkuisivat enemmän ja pysyisivät terveempinä. Haluamme kertoa muille ponnisteluistamme, ja osallistua samalla hyvien käytäntöjen kierrättämiseen. Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on yhä tärkeämpi osa kuntien tehtäväkenttää, Kouvolan aikuispalvelujen johtaja Vesa Toikka sanoo.

Kouvola osallistuu kaikkiin 3 kilpailusarjaan

Kilpailussa on kolme sarjaa, ja Kouvola osallistuu niistä kaikkiin. Ensimmäisessä sarjassa kisaillaan liikuntapaikoilla. Kouvola tuo hakemuksessaan esiin muun muassa Urheilupuiston alueen, Valkealan urheilukeskuksen, Kuusankosken urheilupuiston ja Saviniemen stadionin, mutta myös seurojen ja yritysten ylläpitämät suorituspaikat sekä erilaiset lähiliikuntapaikat ja ulkoilu- sekä retkeilyverkostot.

Toisessa sarjassa teemana ovat kunnan liikuntaa lisäävät toimenpiteet. Palkintohakemuksessa Kouvola kertoo muun muassa toteuttavansa osaltaan Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaa vuosille 2014 2020. Lisäksi korostetaan, että liikunnan edistäminen perustuu tutkimustietoon: kuntalaisilta kysytään säännöllisesti heidän liikunta-aktiivisuudestaan ja liikuntapaikkoja koskevista toiveistaan.

- Tarjoamme liikuntapalveluja kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin, myös vähemmän liikkuvat ryhmät huomioon ottaen. Liikuntamahdollisuuksista kerrotaan monissa eri kanavissa, muun muassa somessa ja liikkuvakouvola.fi-sivustolla.

Kolmannessa kilpailusarjassa kunnat kertovat yhteistyöstään liikuntaseurojen ja yritysten kanssa. Kouvolan palkintohakemuksessa esiin nousevat esimerkiksi liikkuvakouvola.fi-sivusto, seurafoorumi, Porukkatalo, seura-avustukset, tuki Kouvolan urheiluakatemialle sekä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa yhteistyössä järjestetyt liikuntatapahtumat.

Lisätiedot:
Kouvolan kaupungin aikuispalvelujen johtaja Vesa Toikka, 020 615 3831, vesa.toikka(at)kouvola.fi
Palvelupäällikkö Kirsi-Marja Karjalainen, 020 615 9311, kirsi-marja.karjalainen(at)kouvola.fi
Liikuntakoordinaattori Marika Peltonen, 020 615 8436, marika.peltonen(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme