+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolassa kysyttiin liikuntaseuroilta olosuhteista ja toiminnasta

13.11.2017

Kouvolan kaupunki kysyi tänä syksynä liikuntaseuroilta liikkumisesta ja liikuttamisesta. Noin 100 seuraa vastasi, joten nyt tiedetään paljon liikuntaseurojen näkemyksistä. Vastausprosentti oli 63. Yhteensä vastanneissa seuroissa on jäseniä 20 000.

67 % seuroista pitää liikuntaedellytyksiä hyvinä Kouvolassa. Erityisesti junioreiden harjoitteluvuorojen maksuttomuus (62 %) ja kaupungilta saatavat avustukset (42 %) ovat tärkeä tuki toiminnassa. 80 % vastanneista on tyytyväisiä kaupungin liikuntapaikkoihin. Toki peruskorjauksen tarpeessa olevia liikuntatiloja ja -paikkoja nostettiin esiin monia.

Seurat kokevat haasteiksi ohjaajien ja vapaaehtoisten talkoolaisten vähenemisen, varainhankinnan puutteet sekä harrastajamäärien pienenemisen. Eikä kaupungin ja alueen negatiivinen väestökehitys auta näissä ongelmissa. Seuroista 80 % katsoo kuitenkin, että järjestön talous on kunnossa.

76 % tekee yhteistyötä toisten seurojen kanssa. Yhteistyötä ollaan valmiita lisäämään entisestään sekä toisten seurojen että kaupungin kanssa erityisesti liikuntatapahtumissa. 68 % vastanneista on valmis yhteisiin tapahtumiin, kilpailujen järjestäminen kiinnostaa 55 % seuroista.

Yleisimmin esitetty yksittäinen toive on monitoimihalli, joka palvelisi monien lajien harrastajia ja kilpailijoita.

Liikunnan kyselyt on otettu käyttöön, jotta saadaan tietoa ja ideoita kuntalaisilta liikkumiseen. Tiedonhankinta aloitettiin kyselyllä, jossa on selvitetty aikuisten liikkumista. Nyt oli vuorossa liikuntaseuroille suunnattu kysely. Vuonna 2018 kysellään varhais- ja kouluikäisten liikuntatottumuksia ja -toiveita.

Lisätietoja
Palvelupäällikkö Anne Eriksson
puh. 020 615 8492
anne.eriksson(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme