+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuovin leikkipuistoa suunnitellaan yhdessä

2.10.2017

Kuovin leikkipuiston suunnittelussa on jo kuultu lasten mielipiteitä. Puistoa käyttävien lasten huoltajille ja hoitajille suunnattu käyttäjäkysely on auki 2.-29.10.2017 välisen ajan osoitteessa www.kouvola.fi/leikkialueet.

30-vuotta täyttänyt Kuovin leikkipuisto vaatii uudistumista ja sen suunnittelussa lapsilla on tärkeä rooli.

Kuovin leikkipuisto Kouvolan Lehtomäessä on suosittu ajanviettopaikka lapsiperheille ja isommillekin lapsille. Puistossa on ulkoleikkivälineitä alle kouluikäisille sekä isommille lapsille ja lisäksi sisätilat, jossa Kouvolan kaupungin avoin varhaiskasvatus tarjoaa virkistymistä, verkostoitumista ja muuta toimintaa kaikille lapsiperheille.

Viime viikolla 30-vuotisjuhlia avoimin ovin viettäneessä Kuovin perhepuistossa ovat ahkerassa käytössä olleet ulkoleikkivälineet kuitenkin jo parhaat päivänsä nähneet. Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikan palveluiden suunnitelmissa onkin puiston uudistaminen seuraavien kahden vuoden aikana.

Suunnittelussa ja ennakkotietojen keräämisessä tärkeä rooli on annettu puiston käyttäjillä, joilla on puiston paras paikallistuntemus. Syyskuussa Mansikkamäen 3B- ja 3D-luokat sekä Lehdokin nuorisotalon aktiivinen viisikko tutkivat ja analysoivat leikkipuistoa Kouvolan kaupungin vihersuunnittelija Maijastiina Lintukankaan ja vuorovaikutussuunnittelija Sanna Laukkasen johdolla. Lapset pohtivat mm. puiston mukavia, epämukavia ja vaarallisia paikkoja, laittoivat leikkivälineitä tärkeysjärjestykseen sekä pääsivät miettimään, mitä leikkivälineitä annetulla budjetilla voisi saada. Perhepuiston avoimien ovien tapahtumassa analysointia ja valintoja pääsivät tekemään puistossa vierailleet kymmenet lapsiperheet.

Lokakuun ajan suunnitteluun pääsevät osallistumaan muutkin, sillä puistoa käyttävien lasten huoltajille ja hoitajille suunnattu käyttäjäkysely on auki 2.-29.10.2017 välisen ajan osoitteessa www.kouvola.fi/leikkialueet. Sähköisestä karttakyselystä julkaistaan myöhemmin lokakuussa myös koululaisille suunnattu versio.

Käyttäjiltä saatavaa arvokasta tietoa puiston nykyisestä toimivuudesta, käytöstä sekä toiveista mm. uusia välineitä kohtaan hyödynnetään puiston suunnittelussa tulevan talven aikana.

Lisätietoa:
vihersuunnittelija Maijastiina Lintukangas
maijastiina.lintukangas(a)kouvola.fi
020 615 5441

vuorovaikutussuunnittelija Sanna Laukkanen
sanna.laukkanen(a)kouvola.fi
020 615 1339 (lomalla 2.-8.10.2017)

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme