+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunginvaltuusto etsi strategiaseminaarissa tietä menestykseen – harmaasta innostava

5.10.2017

Kouvolan kaupunginvaltuusto piti strategiaseminaarin 4.–5.10. ja pohti, miten Kouvolan vetovoimaa, kilpailukykyä ja yritysilmapiiriä parannetaan. Strategian valmistelun yhteydessä on tunnistettu erilaisia toimintaympäristön muutosvoimia mm. kaupungistuminen, älykäs teknologia, työelämän muutokset ja uudet demokratian muodot. Työryhmissä valtuutetut arvioivat, miten erilaiset toimintaympäristön muutokset vaikuttavat Kouvolaan.

Kouvola tarvitsee lisää yrityksiä ja työpaikkoja pysäyttääkseen muuttotappion. Samoin tärkeää on löytää elinvoimaa lisääviä uusia kehittämishankkeita 2020-luvulla toteutettavaksi. Kaupungin palveluiden laatua ja saavutettavuutta sekä osallistavia toimintatapoja pitää kehittää.

Kaupunkistrategiaa kaudelle 2019–2030 valmistellaan edelleen ja strategialuonnokseen kuntalaiset voivat antaa oman panoksensa marraskuun lopulla. Asiasta tiedotetaan myöhemmin erikseen. Suunnitelman mukaan uusi strategia tuodaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn tammikuussa 2018.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jouko Leppäsen mukaan strategiaseminaari oli ensimmäinen vapaamuotoinen järjestetty yhteistilaisuus uusille valtuutetuille, jossa he pääsivät paremmin tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan kaupungin kehittämisestä. Strategia on kaupunginvaltuuston tärkein työkalu ja valtuutetut suhtautuivat suunnittelutyöhön innovatiivisella ja ennakkoluulottomalla otteella. Tärkeää oli myös valtuutettujen ryhmäytyminen ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Lisätietoja:
Jouko Leppänen, valtuuston puheenjohtaja, puh. 0400 647 990
Jyrki Harjula, strategia- ja kehittämisjohtaja, puh. 020 615 3811
sähköpostit: etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme