+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kymijoki Suomen taiteessa -näyttely herättää tunteita

12.7.2017

Kuusankoskitalon Kymijoki Suomen taiteessa -näyttelyssä on viiden viikon aikana käynyt n. 3.600 kävijää. Näyttelyn teokset ovat puhutelleet kävijöitä monella tasolla ja saadun palautteen pohjalta ne ovat nostaneet katsojissa esille mononlaisia tunteita.

Erityisesti joen varressa asuville maalauksien maisemat herättävät henkilökohtaisia muistoja, paluuta lapsuuden ja isovanhempien maisemiin. Tehdasaiheisten kuvien vieressä muistellaan aikoja, jolloin tehdasyhteisö rytmitti arkea ja työtä sekä, miten tehdasmiljöö on muuttunut nykyiseen verrattuna. Monet katsojista ovat halunneet jakaa kokemuksensa ja muistonsa toisten näyttelyvieraiden kanssa ja teosten edessä käydään paljon erilaista keskustelua aiheisiin liittyen.

Kävijöitä ovat ihastuttaneet erityisesti Viktor Westerholmin maalausten virtaavan veden, talvimaisemien ja luonnonvalon kuvaukset eri vuodenaikoina. Näyttely on avoinna 30.7.2017 saakka ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää näyttelyn sykähdyttävin teos. Seuraavat opaskierrokset ovat 13.7. ja 27.7. Nämä opastukset sisältyvät lipun hintaan.

Näyttely on kiinnostanut myös ulkomaalaisia kävijöitä. Kaukaisimmat vieraat ovat tulleet Australiasta, Uudesta Seelannista, Uruguaysta, Kanadasta ja Euroopan eri maista.

Kuva Victor Westerholm, Voikkaankoski Kuva Victor Westerholm, Voikkaankoski (K.H.Renlundin museo – Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo)

Näyttelytiedot

Kymijoki Suomen taiteessa 3.6. – 30.7.2017
Kuusankoskitalon galleria, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski

Kouvolan kaupungin järjestämässä Suomi 100-juhlanäyttelyssä on laaja valikoima Kymijoki-aiheista taidetta alkaen romantiikan ajalta, 1830-luvulta, päättyen Suomen taiteen kultakauden mestareiden kautta 1930-luvulla tehtyihin jokinäkymiin. Näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa sekä valokuvia historian vanhimmista Kymijokeen liittyvistä töistä. Teoksia on esillä yhteensä 57.

Näyttely avoinna: ma – pe klo 11 – 19 ja la – su klo 12 – 18.
Lipun hinta: 5€ alle 18-v. ilmaiseksi
Opastusvaraukset puh. 020 615 4058

Lisätietoja: Kulttuuritalojen johtaja Aija Matero, p. 020 615 8308 tai aija.matero(a)kouvola.fi