+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Suomi hakee EU:n rahoitusta liikennehankkeille – Kouvolan RRT-hanke mukana

30.6.2017

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on 28.6.2017 päättänyt hakea EU:n CEF-rahoitustukea liikennehankkeille. Päätös tarkoittaa, että valtio osallistuu Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin investointihankkeeseen esitetyllä tavalla.

Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 38,6 M€. Tuella on tarkoitus rakentaa avoin rautatie-terminaali ja mahdollistaa pitkien junien lastinkäsittely sekä eri kuljetusmuotojen yhdistäminen. Hankkeen tavoitteena on muun muassa sujuvoittaa logistisen ketjun toimintaa ja parantaa rautatiekuljetusten toimintaedellytyksiä.

Kouvolan terminaalin raideinfrastruktuurihankkeen valtion osuus osoitetaan liikenne- ja viestintäministeriön kehyksestä, kun hanke on siinä vaiheessa eli vuosina 2019, 2020, 2021 ja 2022.

Hankkeen rahoitusta hakevat Kouvolan kaupunki ja Suomen valtio yhdessä. Kaupungin rahoitusosuus hankkeesta on 31,3 M€. Hankkeelle arvioidaan saatavan Euroopan komissiolta CEF-rahoitusta (7,7 M€), mikä on 20 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Kyseessä on niin sanottu Blending-haku, josta valtion kokonaan rahoittamat hankkeet eivät voi saada tukea. Hankkeessa on oltava yksityistä lainarahoitusta ja sille tulee saada tuottoa.

CEF-tuesta päätetään komission alustavan aikatauluilmoituksen mukaan vuoden 2018 toukokuussa. Ennen komission päätöstä suoritetaan mm. hankkeiden kelpoisuustarkastus, hankkeiden ulkoinen ja sisäinen arviointi sekä CEF-rahoituskomitean konsultointi.

Valtioneuvoston päätös

Lisätietoja:

Marita Toikka, kaupunginjohtaja
p. 020 615 3100
marita.toikka(a)kouvola.fi

Petteri Portaankorva, edunvalvontapäällikkö
p. 020 615 1287
petteri.portaankorva(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme