+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy ja kuuluu Kouvolan kesässä

26.6.2017

Kesän aikana on mahdollisuus juhlia 100-vuotiasta Suomea eri puolilla Kouvolaa. Ohjelmassa on näyttelyjä, konsertteja, retkiä, kyläjuhlia, ja näytelmiä ja monenlaisia ulkoilmatapahtumia.

Taide-elämyksiä näyttelyissä

Kymijoki Suomen taiteessa

Ainutlaatuinen Kymijoki Suomen taiteessa -juhlanäyttely Kuusankoskitalon galleriassa on avoinna heinäkuun loppuun asti. Esillä ovat mm. Victor Westerholm, Magnus ja Ferdinand von Wright, Gunnar Berndtson, Hugo Simberg, Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Verner Thomé ja A.W.Finch. Taideaarteitaan lainaavat mm. Ateneum, Turun, Lappeenrannan ja Serlachiuksen taidemuseot sekä UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö.

Ars Sippola

Ars Sippola tarjoaa monipuolisen ja kiinnostavan kattauksen nykytaidetta osana Vonteenin valssin 20-vuotisjuhlan ohjelmaa. Tapahtuman keskiössä ovatTaidekeskus Antareksen näyttelytilat, puisto ja entisen meijerin rauniot Sippolassa.

Kymijoesta uutta voimaa

Kymijoesta uutta voimaa -juhlakesän näyttely oheistapahtumineen on Taideruukin patoklubilla heinäkuun loppuun asti.

Suomen puotimuseo

Suomen puotimuseossa Valkealassa on esillä kaksi näyttelyä 13.8. asti: Ahkerat kädet, Naiskotiteollisuuskoulun sekä Marttojen toimintaa 100 vuoden ajalta kotiseudulla. Pellavahuoneessa on tilaisuus tutustua pellavan käsittelyn eri vaiheisiin. Kasvoja Kymenlaaksosta esittelee henkilöitä, joilla on kytkös 1900-luvun Kymenlaaksoon.

Poikilo-museot

Kaupunginmuseo Poikilossa on esillä Kilpakenttien sankarit –näyttely vielä 6.10. asti sekä Taidemuseo Poikilossa Kuutti Lavosen näyttely ja Hypnos ja Thanatos 20.8. asti.

Musiikkia korville

Ilta Kuutinlahdella

Ilta Kuutinlahdella tarjoaa 29.7.2017 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konsertin "Suomi soi" Repoveden kansallispuistossa.


Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue

Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertueella 11.8.2017 Rykmentinpuistossa Kasarminmäellä Rakuunasoittokunnan Big Bandin kanssa esiintyy Sakari Kuosmanen. Konsertin yhteydessä on kalustonäyttely sekä esittelypisteitä.

Ankkapurhan töräys

Ahvion Soittokunta järjestää yhteistyössä Suomen puhallinorkesteriliiton kanssa "Ankkapurhan töräys" -puhallinmusiikki-leirin Nuorisokeskus Anjalassa. Osallistujia on ympäri Suomea eri puhallinorkestereista. Päätöskonsertti pidetään 20.8.2017. Ahvion soittokuntaa voi kuulla myös Kymijokipäivänä 12.8. Susikoskella.

InkJazz

InkJazz -konsertissa Ankkapurhan teollisuusmuseossa Inkeroisissa 1.9.2017 Aili Ikonen yhtyeineen esittää uutta suomenkielistä jazzia amerikkalaisten jazzstandardien ja suomalaisen jazziskelmäperinteen hengessä. Yhtyeen solistina vierailee klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpila.

Koskien kohinaa – puhallinmusiikkia

Elokuun päätteeksi saadaan nauttia puhallinmusiikista 30.8. Kuusankoskitalossa ja 31.8. Kouvola-talossa. Koskien kohinaa on Sorsakosken soittokunnan ja Kuusankosken Wanhat Jääkärit -puhallinorkesterin yhteishanke, jossa tarjotaan suomalaista viihdemusiikkia 1920-luvulta 2000-luvulle 30-henkisen orkesterin voimin. Laulusolisteina ovat Kristiina Brask ja Markku Seppälä. Lisäksi tarkastellaan koskipaikkakuntien ja koko Suomen historiaa ja paikkakunnille ominaisia piirteitä juonnoin ja kuvin.

Historiaa humoristisesti hahmojen kautta - Kymijoki Antologia

Kymijoki antologia on mustan huumorin, Kymijoen ja paikallishistorian innoittamana koostettu bussimatka. Lähtöpiste on Kuusankosken Taideruukki. Tarjolla kolme erilaista retkeä Kouvolan ja Iitin kyliin. Aikataulut ja liput osoitteesta www.voimateatteri.fi

Matka 1. Tienraivaajia, Persoonia ja Unohdettuja naisia

Retki Anjalankosken ja Elimäen kyliin sekä historiaan. Matkan varrella tavataan mm. Enäjärven Pelimanni, kuppareita, kylähulluja ja kansanparantajia. Sippolan persoonallisen Juustomestarin kanssa tutustutaan Taidekeskus Antarekseen. Elimäellä Mustilan entisessä kansakoulussa saadaan soppaa ja kahvia. Korialla tutustutaan Kotimuseoon ja kuullaan Nadjalta, mitä hänelle tapahtui Korian sillan yläpuolella kesäkuussa 1941. Päätepysäkillä Kuusankosken Taideruukilla voi tutustua vanhan tehdasrakennuksen nykytarjontaan!
Retket to 3.8. klo 10-15, su 6.8. klo 12-17, la12.8. klo 10-15 (Huom! Kymijokipäivä) ja
su 20.8. klo 12-17

Matka 2. Korpitaipaleen Noitamaista Lemmennostatusta!

Retki Jaalan ja Valkealan kyliin sekä historiaan. Matkan varrella kuullaan mikä lie olikaan Oravan Matti miehiään – murhamies ja karkuri, vaiko sisukas omaansa ja perhettään puolustava työmies. Reissulla tavataan mm. Huhdasjärven Noita, kuppareita, kylähulluja ja kansanparantajia! Soppalounas nautitaan Luola-Löppösen kanssa ja kahvit juodaan karun tukkijätkän kera Kaarnasydämellä. Päätepysäkillä Kuusankosken Taideruukilla voi tutustua vanhan tehdasrakennuksen nykytarjontaan!
Retket ke 2.8. klo 10-15, pe 4.8. klo 10-15, su 13.8. klo 12-17 ja la 19.8. klo 10-15

Matka 3. Hullunrohkeet Nuoret Miehet

Retki Iitissä ja Kuusankoskella. Tällä retkellä selviää, millainen mies oli Juho Aaretti ja millaisissa tilanteissa hän eli levottomina aikoina sata vuotta sitten. Mankalassa kuvattujen elokuvien tunnelmiin vie rohkea elokuva-avustaja - stuntmies - koskenlaskija Lauri. Soppalounas nautitaan Mankalan komeissa maisemissa Yli-Kaitalan tiluksilla. Ilmassa on rakkautta ja elokuvatunnelmaa. Päätepysäkillä Kuusankosken Taideruukilla voi tutustua vanhan tehdasrakennuksen nykytarjontaan!
Retket ti 1.8. klo 10-15 ja la 5.8. klo 10-15.

Lue lisää Voimateatterin sivuilta! Voimateatteri pidättää oikeudet muutoksiin.

Yleisötapahtumia, juhlia ja luontoelämyksiä

Yhdistykset ja muut toimijat ovat järjestäneet ohjelmatarjontaa ympäri laajaa kaupunkia:
Entisten nuorten messut
8.7. Tirvan lavalla
Lastenjuhla Jaalan
Liikasenmäellä 30.7.
Kymijoki-päivä 12.8.
mm. Rantapukin Kievarimuseolla Anjalassa
Reijo Pajamon ja Martti Turtolan luennot "100 vuotta suomalaista musiikkia ja historiaa Orilammella" 13.8.

Vaikea tie vapauteen -näytelmä

Vaikea tie vapauteen -näytelmä 100 vuoden takaisista tapahtumista Hartolan Pienviljelijäyhdistyksen talolla 1.-2.7. ja 8.-9.7.

Viipurintien markkinat

Viipurintien markkinat Kouvolan Kasarminmäellä 5.-6.8 on koko perheen tapahtuma, jossa on mukana esiintymisryhmiä useilta eri vuosisadoilta. Upeat sotilaspuvut, mamsellien päivänvarjot, pitsit ja röyhelöt, mahtavat tykit ja kanuunat, kauniit suomenhevoset, komeat miehet ja näyttävät muodostelmat tulevat ihastuttamaan yleisöä. Ritariturnajaiset ovat myös ohjelmassa. Keskiaikatorilla voi tehdä ostoksia ja nauttia irlantilaisesta kansanmusiikista. Pienoisnäytelmä Hevosen sotaan otto, nurkkatanssit ja korviketarjoilu tuo muistoja pintaan. Lapsille on tarjolla viikinkiheppasatu, kotieläinpiha, pehmomiekkailua ja talutustaisteluratsastusta.

Iloitsemme itsenäisyydestä – tapahtuma Kettumäellä

Iloitsemme itsenäisyydestä – Suomi 100 vuotta 26.-27.8 Kettumäen kansanpuistossa Kuusankoskella kokoaa kaikenikäiset iloitsemaan 100-vuotiaasta Suomesta, sen kulttuurista ja luonnosta. Lauantaina on tarjolla suomalaista ruokaa, musiikkia ja luonnossa liikkumista yösuunnistuksineen. Päätteeksi Koskirentukoiden näytelmä "Ilo pintaa, vaiks syrän märkänis". Sunnuntaina esitetään nuorten tekemä näytelmä, jossa nidotaan yhteen vanhanaikainen ja nykyaikainen koulunkäynti. Mukana on musiikkiluokkien esityksiä, nuorisotaikuutta ym. Tapahtumassa tarjotaan vanhanajan puuroruokaa mehukeittoineen.

Kesäyön kudelma – Kaiku Korporaation esitykset

Kesäyön kudelma – kun luonto puhuu ihmisen tunteilla 21.-29.7. Kesäinen yö metsän keskellä. Mitä luonto, ihminen ja aika haluavat kertoa meille? Kaiku Korporaation esitykset tapahtuvat Heisanharjun luonnonsuojelualueella ja niissä korostetaan luonnon, taiteen ja yhteisöllisyyden merkitystä. Läheisyydessä sijaitsee kota ja nuotiopaikka, jonne esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollista istahtaa, nauttia omia eväitä - jakaa ajatuksia esityksestä ja kuunnella ja haistella luonnon kesäyötä.

Suomen luonnon päivä 26.8. – retki Repoveden kansallispuistossa

Suomen luonnon päivää 26.8. teemalla "Juhli luontoa" voi viettää Kymenlaakson Sydänpiirin järjestämällä retkellä Repoveden kansallispuistossa, jossa ohjelmassa on luontoliikuntaa, ilmaiskonsertti Kuutinlahdella ja juhlallista retkitarjottavaa. Retkelle järjestetään bussikuljetus Kouvolan matkakeskuksesta.

Tapahtumien tarkemmat tiedot

Tarkempaa tietoa saat ohjelmien yhteydessä olevista linkeistä sekä
Ohjelmakoosteesta [pdf, 668 KB]https://kymenlaaksonyt.fi/
ohjelmien järjestäjiltä (yhteystiedot ohjelmakoosteessa).

Kouvolan kaupunki
Viestintä
viestinta(at)kouvola.fi