+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Siisti Sitiin osallistui tänä vuonna noin 8 500 henkilöä!

9.6.2017

Kiitos kaikille Siisti Siti -siivoustalkoisiin osallistuneille noin 8 500 henkilölle arvokkaasta työstä siistimmän, turvallisemman ja viihtyisämmän ympäristön puolesta!

Koko Kouvolan siivoustalkoot

Siisti Siti - Kiitos!

Siivoustalkoita järjestettiin ympäri Kouvolaa. Siisti Siti -toukokuun aikana kaupungin siisteyttä ja viihtyisyyttä lisäsi talkoovoimin yhteensä ainakin 33 päiväkotia, 23 koulua, muutamia yhdistyksiä ja yrityksiä sekä useita kymmeniä yksittäisiä asukkaita. Yhteensä talkoisiin ilmoittautui tai ilmoitettiin noin 6 700 henkilöä. Kun Siisti Siti -tapahtumiin osallistuneet luetaan mukaan, niin osallistujamäärä kohoaa yhteensä reiluun 8 500:aan.

Päiväkodit ja koulut siivosivat toimipaikkojensa omia pihoja ja varastotiloja sekä lähimetsiä ja tienpientareita. Kouvolan kaupungin Liikuntapaikka- ja puhtauspalvelut siivosivat yhdessä KPL:n kanssa KSS Energia Areenaa ja MyPa:n edustuksen ja juniorijoukkueiden kanssa Saviniemen kenttää. Lisäksi erilaisissa talkoissa siivottiin kaupungin kiinteistöjen lähialueita, kaupungin sisääntuloväyliä, lenkkipolkuja ja lähimetsiä.

SiistiSiti -toukokuun oheistapahtumia

Omien nurkkien siivousta toteutettiin "Tuo tullessas – vie mennessäs" ajatuksella tavaranvaihtopäivillä pe-la 5. –6.5. Tavaranvaihtopäivillä oli kahden päivän aikana yhteensä n. 1 800 kävijää ja tarpeettomaksi käyneet käyttökelpoiset tavarat löysivät uuden käyttäjän. Tapahtuman järjesti Kerkko verkosto Kouvolan kaupungin ekotukihenkilöiden avustuksella.

Siisti Sitiin liittyen Kymenlaakson Jäte Oy tarjosi jäte- ja lajitteluneuvontaa 30.5. Marttakulmassa, Kouvolan torilla sekä Kouvola-päivänä Parik Ekomaassa. Lisäksi Kouvola-päivänä Nuorisopalvelujen Puisto Picnicissä muun ohjelman ohella siistittiin Kaupungintalon puistoa.

Palkinnot

Kampanjaan itsensä tai ryhmänsä ilmoittaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekassi. Kaikille osallistuneille päiväkotilapsille lähetettiin henkilökohtaiset osallistumisdiplomit ja kouluille lähetetään koulukohtaiset diplomit.

Sosiaalisessa mediassa oli kampanjan ajan kuvakilpailu, jossa innostettiin nappaamaan kuva omasta siivouskohteesta ja jakamaan se Instagramissa tai Siisti Siti-Facebook-sivulla. Instagramissa kuvajakoja hashtagilla #siistisiti teki 9 eri henkilöä tai tahoa ja Facebookissa kuusi. Kuvia jakaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotekasseja. Voittaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Työtä viihtyisämmän Kouvolan puolesta

Siisti Siti -toukokuun tavoitteena oli siistimpi, puhtaampi ja turvallisempi ympäristö. Siivoustalkoiden tulokset ja runsas osallistujamäärä osoittavat, että talkoille on tarvetta. Tapahtumasta on saatu hyvää palautetta ja ympäristön siisteys koetaan yleisesti tärkeäksi aiheeksi. Tapahtumalle toivotaan jatkoa.

Kiitos kaikille osallistuneille hyvästä työstä!

Yhteistyökumppaneita Siisti Siti-talkoissa ja tapahtumissa olivat: Kouvolan kaupunki, Kouvolan Korttelikotiyhdistys, Kymenlaakson Jäte, Kymen KTK, Liikenneturva, Kymenlaakson Martat ja Kerkko -verkosto.

Lisätietoja:

Timo Martikainen
ympäristöasiantuntija
puh. 020 615 6755
timo.martikainen@kouvola.fi

www.kouvola.fi/siistisiti

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme